Σχεδόν Robocop

Ρομποτικός φύλακας ειδικεύεται στις συλλήψεις

Ρομποτικός φύλακας ειδικεύεται στις συλλήψεις
in.gr audio player
Τόκιο
Ενα μικρό τηλεχειριζόμενο ρομπότ που μπορεί να εκτοξεύει ένα μεγάλο δίχτυ για να συλλάβει τυχόν παρείσακτους αναπτύχθηκε από ιαπωνικό εργαστήριο ρομποτικής σε συνεργασία με εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας.

Το πρωτότυπο του ρομπότ, με την ονομασία T-34, μοιάζει περισσότερο με τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι παρά με αστυνόμο. Είναι όμως εφοδιασμένο με αισθητήρες ήχου και θερμότητας καθώς και με μια κάμερα η οποία μεταδίδει ζωντανή εικόνα στο κινητό τηλέφωνο του χειριστή.

Όταν εντοπιστεί κάποιος ύποπτος, ο χειριστής δίνει εντολή σύλληψης μέσω του τηλεφώνου, οπότε το T-34 πλησιάζει το στόχο με ταχύτητα έως και 10 χλμ/ώρα για να τον τυλίξει τελικά στο εκτοξευόμενο δίχτυ του.

Το ρομπότ προχωρά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα σημερινά συστήματα παρακολούθησης χώρων, υποστηρίζει η εταιρεία ρομποτικής tmsuk και η εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας Alacom που συνεργάστηκαν στην ανάπτυξή του.

«Οι αισθητήρες ασφάλειας συχνά σημαίνουν ψευδείς συναγερμούς, ενώ η εξέταση του χώρου με το ρομπότ θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις» αναφέρει ανακοίνωση των εταιρειών που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη