Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατάθλιψη και αυτοκτονίες λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης φοβάται ο ΠΟΥ

Κατάθλιψη και αυτοκτονίες λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης φοβάται ο ΠΟΥ

Για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές αναταραχές αυξάνουν το στρες, τις ψυχικές διαταραχές και τις αυτοκτονίες. Ήδη, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τραγικά περιστατικά.

98

Για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές αναταραχές αυξάνουν το στρες και τα ψυχικά νοσήματα.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις αναταράξεις και τις πιθανές συνέπειες της πιστωτικής κρίσης» επισήμανε η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ψυχικών διαταραχών και αυτοκτονιών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ανθρώπινα δράματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά, καθώς η κρίση στον τομέα των στεγαστικών δανείων έχει εξαναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένα τέτοιο δράμα σημειώθηκε πρόσφατα στο Λος Αντζελες, όταν ένας 45χρονος, στέλεχος επιχείρησης, αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς του.

Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό μίας 90χρονης από το Οχάιο η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν έλαβε ειδοποίηση έξωσης από το σπίτι στο οποίο κατοικούσε τα τελευταία 38 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024