Ενοχλητική ρεζέρβα

Ινδός καταφεύγει στο χειρουργείο για να απαλλαγεί από δεύτερο πέος

Ινδός καταφεύγει στο χειρουργείο για να απαλλαγεί από δεύτερο πέος
Ακόμα μια παραξενιά στο ιστορικό της ανδρικής ανατομίας. Στην εικόνα το διάσημο Mannekin Pis των Βρυξελλών.   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Νέο Δελχί
Ένας νεαρός επιχειρηματίας στην Ινδία επιθυμεί να υποβληθεί σε μια ασυνήθιστη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να παντρευτεί και να έχει μια κανονική σεξουαλική ζωή: Ζήτησε να του αφαιρεθεί ένα από τα δύο πέη του, τα οποία παραδόξως είναι και τα δύο πλήρως ανεπτυγμένα και λειτουργικά.

Ο 24 χρονος από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στα βόρεια της Ινδίας παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί και εξέπληξε τους γιατρούς με την απίθανη ανατομία του.

«Το να έχει κανείς δύο πλήρως λειτουργικά πέη είναι ανήκουστο ακόμα και στην ιατρική βιβλιογραφία. Στην πιο κοινή μορφή διφαλλισμού, το ένα όργανο είναι υπολειμματικό» δήλωσε ο χειρουργός που ανέλαβε την περίπτωση στους Times της Ινδίας.

Η επέμβαση θα είναι δύσκολη, πρόσθεσε ο γιατρός, καθώς θα πρέπει να εξασφαλισθεί επαρκής αιμάτωση στο εναπομείναν όργανο ώστε να διατηρήσει τη λειτουργικότητά του.

Τόσο το όνομα του ασθενή όσο και το όνομα του νοσοκομείου δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Περίπου 100 περιπτώσεις ανδρών που γεννήθηκαν με δύο πέη έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, με την πάθηση να εμφανίζεται σε έναν άνδρα ανά 5,5 εκατομμύρια, γράφει η εφημερίδα και αναμεταδίδει το Reuters.

Ο διπλός φαλλός σχηματίζεται λόγω ατελούς συνένωσης των μεσοδερμικών ζωνών στο έμβρυο. Το μεσόδερμα είναι ένα από τα τρία πρωταρχικά στρώματα των εμβρύων από το οποίο σχηματίζονται διάφορα όργανα του σώματος.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη