Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχής η δοκιμή του κινητήρα που θα στείλει τους Κινέζους στη Σελήνη

Επιτυχής η δοκιμή του κινητήρα που θα στείλει τους Κινέζους στη Σελήνη

Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία τον ισχυρό πυραυλοκινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα. Η πρώτη ρομποτική αποστολή στο φεγγάρι προγραμματίζεται για το 2010

36

Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία τον ισχυρό πυραυλοκινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα.

Η δοκιμαστική πυροδότηση του κινητήρα «ήταν απόλυτη επιτυχία» δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα αξιωματούχος της Κινεζικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο κινητήρας του νέου πυραύλου Long March 3 χρησιμοποιεί ως καύσιμα υγρό υδρογόνο και κηροζίνη και προσφέρει προωστική ισχύ 120 τόνων, τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι στους σημερινούς κινεζικούς πυραύλους.

Η αυξημένη ισχύς του κινητήρα θα επιτρέψει την εκτόξευση βαρύτερων δορυφόρων αλλά και την υλοποίηση φιλόδοξων επανδρωμένων αποστολών σε τροχιά αλλά και στη Σελήνη την ερχόμενη δεκαετία.

Το 2003, η Κίνα έγινε μόλις η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, που στέλνει άνθρωπο στο διάστημα.

Η τρίτη κινεζική επανδρωμένη αποστολή αναμένεται το 2008. Την άνοιξη του 2007 θα προηγηθεί η εκτόξευση σκάφους που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ενώ η πρώτη ρομποτική αποστολή στο φεγγάρι προγραμματίζεται για το 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024