Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιθανή διαδικτυακή συμμαχία Microsoft - AOL

Πιθανή διαδικτυακή συμμαχία Microsoft – AOL

H Microsoft και η Time Warner συζητούν το πώς θα μπορούσαν να συνδυάσουν τα διαδικτυακά περιουσιακά τους στοιχεία, αναφέρουν την Παρασκευή ανώνυμες πηγές. H AOL θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη μηχανή αναζήτησης του Google με το MSN Search.

36

H Microsoft και η Time Warner συζητούν το πώς θα μπορούσαν να συνδυάσουν τα διαδικτυακά περιουσιακά τους στοιχεία, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν τα εσωτερικά των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τα σενάρια που μεταδίδει την Παρασκευή το Reuters, η AOL της Time Warner θα μπορούσε να χρησιμοποεί στις υπηρεσίες αναζήτησης που προσφέρει τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, στη θέση του Google με το οποίο συνεργαζόταν ως σήμερα -περίπου 11% των εσόδων του Google το πρώτο εξάμηνο του 2005 προήλθε από την AOL.

Ένα άλλο ενδεχόμενο θα ήταν οι δύο εταιρείες να ενώσουν τα διαφημιστικά τους δίκτυα και να αντλούν τις διαφημίσεις που προβάλλουν στις σελίδες τους από μια κοινή δεξαμενή.

Οι ίδιες πηγές, που διατηρούν την ανωνυμία τους, χαρακτηρίζουν πάντως «υπερβολικά» τα σενάρια για σύσταση κοινοπραξίας, αν και δεν αποκλείουν η Microsoft να επενδύσει στην America OnLine.

Ο συνδυασμός των διαδικτυακών περιουσιακών στοιχείων θα εξασφάλιζε στις δύο εταιρείες ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς, στην οποία κυριαρχούν σήμερα η Yahoo! και η Google.

Η γενική συζήτηση για πιθανή συνεργασία ανάμεσα στην Microsoft και την Time Warner ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν οι δύο εταιρείες επέλυσαν με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή για μονοπωλιακή συμπεριφορά που είχε καταθέσει η AOL κατά της Microsoft.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024