Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νοτιοκορεάτες επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί πλέον να αναπαραχθεί και μέσω κλωνοποίησης, ανακοίνωσαν Νοτιοκορεάτες επιστήμονες την Τετάρτη, που δημιούργησαν τον Σνούπι, με τον ίδιο τρόπο που είχε δημιουργηθεί και η προβατίνα Ντόλι.

53

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί πλέον να αναπαραχθεί και μέσω κλωνοποίησης, ανακοίνωσαν Νοτιοκορεάτες επιστήμονες την Τετάρτη, που δημιούργησαν τον Σνούπι, με τον ίδιο τρόπο που είχε δημιουργηθεί και η προβατίνα Ντόλι.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γου Σουκ Χουάνγκ και η ομάδα ερευνητών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ έγιναν γνωστοί με την δημιουργία βλαστοκυττάρων από ειδικό γενετικό υλικό ασθενή, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω κλωνοποιημένου εμβρύου.

Τώρα, εγκαταστάθηκαν για τα καλά στην κορυφή της ειδικότητάς τους, παρουσιάζοντας τον Σνούπι, τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο, που δημιουργήθηκε από ενήλικα κύτταρα, στο πρότυπο της δημιουργίας η Ντόλι, του πρώτου κλωνοποιημένου θηλαστικού.

Με τον ίδιο τρόπο έχουν δημιουργηθεί κλωνοποιημένα ποντίκια, αγελάδες, κουνέλια, γουρούνια, γάτες καθώς και ένα μουλάρι και ένα άλογο.

Ο Σνούπι είναι αρσενικό σκυλί, που ζυγίζει 530 γραμμάρια και γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 24 Απριλίου, μετά από ολοκληρωμένη κύηση ενός καστανού Λαμπραντόρ. Ο πατέρας του Σνούπι είναι αφγανικό κυνηγόσκυλο.

Μαζί με τον Σνούπι γεννήθηκε ένα δεύτερο σκυλάκι το οποίο δεν επιβίωσε, λόγω πνευμονίας. Εξετάσεις έδειξαν, πάντως, ότι δεν είχε κάποιο ανατομικό πρόβλημα.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η κλωνοποίηση σκύλου μπορεί να δώσει ώθηση στην αντιμετώπιση ασθενειών μέσω θεραπευτικής κλωνοποίησης βλαστοκυττάρων.

«Στόχος της έρευνάς μας είναι η παραγωγή κλωνοποιημένων σκυλιών για να μελετηθούν οι ασθένειες, όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα» δήλωσε ο Χουάνγκ σε συνέντευξη Τύπου. Επιπλέον, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας εξήγησε ότι στόχος της έρευνας δεν είναι να δημιουργηθούν κατοικίδια ζώα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ικανότητα κλωνοποίησης σκύλων θα βοηθήσει στον προσδιορισμό περιβαλλοντικών και γενετικών συνεισφορών στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα διαφορετικών ρατσών, καθώς επίσης να συμβάλλει στην διαφύλαξη σπάνιων ειδών.

Η κλωνοποίηση σκύλου θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν ασθένειες που προσβάλουν τους σκύλους, αλλά και τους ανθρώπους, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Η αντιμετώπιση ασθενειών με θεραπευτικά βλαστοκύτταρα θα εφαρμοστεί σε σκύλους και αργότερα θα αξιοποιηθεί για τον άνθρωπο. «Μαθαίνοντας εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για το κατοικίδιό μας, θα δούμε εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και για τους αγαπημένους μας» δήλωσαν οι επιστήμονες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024