Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ο αριθμός χρηστών του Διαδικτύου στην Κίνα

Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ο αριθμός χρηστών του Διαδικτύου στην Κίνα

Ο αριθμός των χρηστών του Internet στην Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός της Βιομηχανίας και Πληροφορικής, Ξι Γκουχούα. Έτσι, η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στον απόλυτο αριθμό χρηστών.

31

Ο αριθμός των χρηστών του Internet στην Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός της Βιομηχανίας και Πληροφορικής, Ξι Γκουχούα.

Έτσι, η Κίνα είναι πλέον δεύτερη στον κόσμο στον αριθμό των χρηστών του Ιντερνετ πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν 135 εκατομμύρια.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πάντως ότι τα στοιχεία για τον αριθμό των Κινέζων συνδρομητών του Internet που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνα είναι διογκωμένα.

Οι κινεζικές Αρχές έχουν συγκροτήσει ειδική αστυνομική μονάδα παρακολούθησης των χρηστών του διαδικτύου στα Internet cafe και στις επιχειρήσεις. Η μονάδα αυτή αποτελείται από 4.000 άνδρες και έχει στόχο την «εξάλειψη κάθε επιζήμιας πληροφορίας και την παροχή εγγυήσεων για την ασφαλή λειτουργία του Internet» όπως τονίζεται σε επίσημη αναφορά.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται πάντως στις προσπάθειες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού κόμματος να ελέγξει τη διάδοση πολιτικών και άλλων πληροφοριών στο Διαδίκτυο που θα μπορούσαν να αποβούν επιζήμιες για το καθεστώς.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επικρίνει μάλιστα εταιρείες όπως η Microsoft, η Google, η Yahoo και άλλες για την αποδοχή της κινεζικής λογοκρισίας στις υπηρεσίες τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024