Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να ψηλώνουν και κοιτούν τους Αμερικανούς αφ υψηλού

Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να ψηλώνουν και κοιτούν τους Αμερικανούς αφ υψηλού

Οι Αμερικανοί, που ήταν μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το ψηλότερο έθνος στον κόσμο, έχουν πια «σταματήσει να ψηλώνουν» και ήδη υστερούν σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά το μέσο ύψος, αποκαλύπτει μελέτη ενός Γερμανού οικονομολόγου.

36

Οι Αμερικανοί, που ήταν μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το ψηλότερο έθνος στον κόσμο, έχουν πια «σταματήσει να ψηλώνουν» και ήδη υστερούν σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά το μέσο ύψος, αποκαλύπτει μελέτη ενός Γερμανού ειδικού.

Το μέσο ύψος των ανδρών στις ΗΠΑ είναι σήμερα σχεδόν 1,78 μέτρα.

Όπως αναφέρει την Τετάρτη το BBC, ο Τζον Κόμλος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, συνέκρινε μετρήσεις ύψους για 250.000 άτομα που έζησαν τα τελευταία 200 χρόνια. Στις ομάδες που μελετήθηκαν περιλαμβάνονταν στρατιώτες από τον πόλεμο της Κριμαίας, Αμερικανοί σκλάβοι, καθώς και σύγχρονοι Ευρωπαίοι από διάφορες χώρες.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο μέσος Ολλανδός ήταν περίπου 7,6 εκατοστά κοντύτερος από τον μέσο Αμερικανό -σήμερα είναι 7,6 εκατοστά ψηλότερος, δηλαδή σχεδόν 1,86 μέτρα.

Γύρω στο 1775, οπότε ξεκίνησε ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών, οι άνδρες στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 1,75 μέτρα, περίπου πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους Βρετανούς. Σήμερα είναι περίπου ένα εκατοστό κοντύτεροι.

Οι Αμερικανοί έχουν σήμερα τα πρωτεία στα ποσοστά παχυσαρκίας.

«Οι λόγοι που ευθύνονται για αυτή τη διαφορά ύψους είναι ένα μεγάλο μυστήριο» σχολιάζει ο Κόμλος στο BBC. «Πιστεύουμε όμως ότι ίσως συνδέεται με παράγοντες όπως οι καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχονται στις χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης και η καλύτερη πρόσβαση στο κράτος πρόνοιας. Υπάρχει επίσης ομαλότερη κατανομή εισοδήματος στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη» συνεχίζει.

Όσον αφορά την «υψομετρική» διαφορά των Ολλανδών από άλλους λαούς, την αποδίδει στην υγειονομική φροντίδα των εγγύων και των νεογνών, που είναι «η καλύτερη στον κόσμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024