Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει να αντιφάσκει η Ρωσία για τα διεθνή μέτρα κατά της παγκόσμιας θέρμανσης

Συνεχίζει να αντιφάσκει η Ρωσία για τα διεθνή μέτρα κατά της παγκόσμιας θέρμανσης

Η Μόσχα δεν προτίθεται να επικυρώσει τη συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής, επιμένει την Πέμπτη ανώτατος αξωματούχος του Κρεμλίνου, διαψεύδοντας όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας. Το πρωτόκολλο του Κιότιο ίσως είναι ήδη νεκρό.

36

Η Μόσχα δεν προτίθεται να επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο κατά της κλιματικής αλλαγής, επιμένει την Πέμπτη ανώτατος αξωματούχος του Κρεμλίνου, διαψεύδοντας όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας

Ο Α.Ιλαριόνοφ, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει την Τρίτη ότι η διεθνής συμφωνία -για τη μείωση της εκπομπής των αέριων ρύπων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου- είναι οικονομικά ασύμφορη για τη χώρα του.

Υποστήριξε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Μ.Τσικάνοφ, που δήλωσε την Τετάρτη ότι η Δούμα ίσως επικυρώσει το πρωτόκολλο το 2004, απλώς «κάνει λάθος». «Η δήλωση [της Τρίτης] έγινε από εμένα, αλλά τα λόγια που χρησιμοποίησα ήταν του Ρώσου προέδρου» είπε.

Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, η συμφωνία του Κιότο ίσως παραμείνει για πάντα ανενεργή. Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, το πρωτόκολλο πρέπει να επικυρωθεί από το 55% των κρατών που το αποδέχθηκαν, στα οποία πρέπει να αναλογεί τουλάχιστον το 55% της παγκόσμιας εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας αυτή η προϋπόθεση αυτή δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί. Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το πρωτόκολλο, επίσης λόγω του κόστους.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο αποσκοπεί στη μείωση της εκπομπής των έξι αερίων του θερμοκηπίου κατά 5,2%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έως το 2012.

Οι χώρες που έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο συμμετέχουν στη διεθνή σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές που πραγματοποιεί ο ΟΗΕ στο Μιλάνο έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Δεδομένου όμως ότι κανείς δεν γνωρίζει αν η τελευταία δήλωση του Ιλαριόνοφ εκφράζει την οριστική απόφαση της Ρωσίας, οι συζητήσεις στην παρούσα φάση δεν φαίνονται να έχουν νόημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024