Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ροδαλά μάγουλα στοιχείο της ανδρικής γοητείας

Τα ροδαλά μάγουλα στοιχείο της ανδρικής γοητείας

Τα θηλυκά ενός συγγενή του ανθρώπου, του μακάκου ρέζους, προτιμούν τα αρσενικά με έντονα κόκκινο πρόσωπο, δείχνει νέα έρευνα στη Βρετανία. Το ίδιο ίσως συμβαίνει και στο ανθρώπινο είδος, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

36

Τα θηλυκά ενός συγγενή του ανθρώπου, του μακάκου ρέζους, προτιμούν τα αρσενικά με έντονα κόκκινο πρόσωπο, δείχνει νέα έρευνα στη Βρετανία. Τα ροδαλά μάγουλα ίσως είναι στοιχείο γοητείας και στο ανθρώπινο είδος, υποστηρίζει η ψυχολόγος Δρ Κόριν Ουάιτ.

«Τα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα έχουν τον πιο έντονο χρωματισμό ανάμεσα στα θηλαστικά στο βασίλειο των ζώων» σχολιάζει στο BBC.

«Κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί. Αλλά θα μπορούσε να παίζει ρόλο στον ανταγωνισμό με άλλα αρσενικά ή θηλυκά για την επιλογή συντρόφου» συνεχίζει.

Η έρευνα ίσως εξηγεί γιατί οι γυναίκες χρησιμοποιούν καλλυντικά για να τονίσουν τα μάγουλα και τα χείλη τους.

Η καλή αιμάτωση του προσώπου, που δίνει το ροδαλό χρώμα, είναι ένδειξη υγείας. Ανακλά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία σχετίζονται με αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα σε πολλά ζώα.

Η θεωρία ότι οι θηλυκοί πίθηκοι έλκονται από τον χρωματισμό των αρσενικών είχε αρχικά προταθεί από τον Δαρβίνο, το 1876.

Η Ουάιτ αποφάσισε να την επιβεβαιώσει, υποβάλοντας έξι θηλυκούς μακάκους ρέζους σε ένα πείραμα στο Πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ψηφιακά επεξεργασμένα «πορτρέτα» 24 αρσενικών μακάκων: κάθε πίθηκος παρουσιαζόταν σε δύο εκδοχές, μία με χλωμό πρόσωπο και μία με έντονα κόκκινο.

Τα θηλυκά κοιτούσαν για περισσότερη ώρα τα ροδαλά πορτρέτα και εκδήλωναν την προτίμησή τους πλαταγίζοντας τα χείλη τους.

Ο Δρ Κρεγκ Ρόμπερτς του Πανεπιστημίου του Νιουκασλ, που δεν συμμετείχε στην έρευνα, συμφωνεί ότι ο χρωματισμός του προσώπου ίσως είναι στοιχείο ερωτικής έλξης και στον άνθρωπο.

«Φαίνεται ότι ο κόκκινος χρωματισμός, που είναι δύσκολος να διατηρηθεί χωρίς καλή υγεία, ανακλά το γενετικό προφίλ και την υγεία του αρσενικού» αναφέρει.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικο Biology Letters της Βασιλικής Εταιρείας της Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024