Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ινδία θα καταπολεμήσει τον υποσιτισμό με γενετικά τροποποιημένες πατάτες

Η Ινδία θα καταπολεμήσει τον υποσιτισμό με γενετικά τροποποιημένες πατάτες

Η Ινδική κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τους επόμενους έξι μήνες την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας, σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση του υποσιτισμού, η οποία, όμως, συναντά αντιδράσεις.

36

Η Ινδική κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τους επόμενους έξι μήνες την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας, με στόχο την καταπολέμηση του υποσιτισμού, μεταδίδει την Τετάρτη το BBC. Στη νέα πατατιά έχει εισαχθεί ένα γονίδιο του αμάραντου, το οποίο αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη κατά 30%, σε σχέση με τη φυσική ποικιλία.

Σύμφωνα με την Δρ Μάντζου Σάρμα, επικεφαλής του ινδικού υπουργείου Βιοτεχνολογίας, η τροποποιημένη πατάτα θα μοιράζεται δωρεάν με το πρόγευμα στα σχολεία.

Αν και οι επιστήμονες που δημιούργησαν τη νέα πατατιά σκοπεύουν να συνεχίσουν με τη γενετική τροποποίηση και άλλων φυτών, πολλοί χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα αναποτελεσματικό, ή ακόμα και προπαγάνδα για την προώθηση των νέων αυτών προϊόντων.

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα, και το οποίο έχει σε αφθονία, είναι τα όσπρια. Τα όσπρια περιέχουν 20-26% πρωτεΐνες. Αυτή η πατάτα για την οποία γίνεται λόγος έχει 2,5% πρωτεΐνη. Παρακαλώ πείτε μου πιο από τα δύο είναι καλύτερο» σχολιάζει στο βρετανικό πρακτορείο ο Δρ Ντέβιντερ Σάρμα.

«Το δυναμικό αυτής της τεχνολογίας πρέπει να εκτιμηθεί σε σχέση με το τι προσφέρει, και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις» συμφωνεί η Βαντάνα Σίβα, εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Διαφορετική γνώμη έχει όμως ο Δρ Μπαλβίντερ Σινγκ Κάλσι, διευθύνων σύμβουλος της DuPont και από τα ηγετικά στελέχη της βιοτεχνολογικής βιομηχανίας στην Ινδία: «Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τεχνολόγία του μέλλοντος, γιατί η πραγματική ανάγκη της Ινδίας είναι να θρέψει τον αυξανόμενο πληθυσμό της. Αυτή η τεχνολογία πραγματικά θα είναι ωφέλιμη, για την αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωσης της ποιότητας των τροφών, και την αύξηση της ποσότητας» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024