Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίστα με 17 νέες καρκινογόνες ουσίες έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ

Λίστα με 17 νέες καρκινογόνες ουσίες έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ

Τα οιστρογόνα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης, ορισμένα αντισυλληπτικά χάπια, οι υπεριώδεις ακτίνες αλλά και... το πριονίδι προστέθηκαν στον κατάλογο των καρκινογόνων ουσιών που συντάσσει τo Εθνικό Ινστιτούτo Υγείας των ΗΠΑ.

28

Τα οιστρογόνα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης, ορισμένα αντισυλληπτικά χάπια, οι υπεριώδεις ακτίνες αλλά και… το πριονίδι προστέθηκαν στον κατάλογο των καρκινογόνων ουσιών, όπως αναφέρεται σε επίσημη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Συνολικά 17 νέες καρκινογόνες ουσίες προστέθηκαν στη λίστα που ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επικίνδυνων ουσιών στις 228.

Η «Έκθεση για τα Καρκινογόνα», η οποία συντάσσεται από τo Εθνικό Ινστιτούτo Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, κάνει διάκριση μεταξύ των «παραδεδεγμένων καρκινογόνων» και των «ύποπτων ουσιών». Η έκθεση βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες και στις προτάσεις τριών επιτροπών ειδικών.

Μεταξύ των νέων «παραδεδεγμένων» καρκινογόνων, η έκθεση αναφέρει τα στεροειδή οιστρογόνα που χρησιμοποιούνται στην ορμονοθεραπεία των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση και τα αντισυλληπτικά χάπια. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται οι υπεριώδεις ακτίνες (τύπου Α, Β και C) το πριονίδι που παράγεται κατά την κοπή των ξύλων, τα κράματα νικελίου και βηρυλίου.

Στην κατηγορία των «υπόπτων» αναφέρονται το μεταλλικό νικέλιο (χρησιμοποιείται σε ορισμένα κράματα), το βρομίδιο του βινιλύου, το φθοριούχο βινύλιο, το αντιβιοτικό chloramphenicol και άλλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024