Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καμία διαφορά» στα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς

«Καμία διαφορά» στα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς

Οι επιστήμονες συμφωνούν σήμερα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια «δεν έχουν καμία διαφορά» από τα άλλα, προκύπτει από ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Οι επιστήμονες συμφωνούν σήμερα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια «δεν έχουν καμία διαφορά» από τα άλλα, προκύπτει από ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Η μελέτη, μια μετα-ανάλυση 19.000 μελετών που δημοσιεύτηκαν από το 1977 έως το 2013, έρχεται λίγες μέρες πριν από την απόφαση του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου στο τέλος του μήνα για τη νομιμότητα του γκέι γάμου -ένα θέμα που ακόμα διχάζει τις αμερικανικές πολιτείες.

Η νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Social Science Research, επιχειρεί να παραθέσει τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία στη νομική διαμάχη.

Η θέση ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς δεν υστερούν σε τίποτα «έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας [των επιστημόνων]» δήλωσε στο Reuters ο Ράιαν Λάιτ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Πράγματι, έκθεση του Αμερικανικού Συλλόγου Παιδιατρικής το 2013 ότι η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων θα ήταν προς το συμφέρον των παιδιών, αφού η ανατροφή από ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και την κοινωνικοποίηση.

Όπως ανέφερε ο Λάιτ, η νέα ανάλυση εντόπισε διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων τη δεκαετία του 1980, οι οποίες όμως υποχώρησαν τη δεκαετία του 1990. Μέχρι το 2000, η επιστημονική κοινότητα είχε καταλήξει στην ομόφωνη άποψη ότι η ανατροφή από ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει ψυχολογικές, συμπεριφορικές ή εκπαιδευτικές επιπτώσεις στα παιδιά.

Ο Λάιτ, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη μαζί με τον Τζίμι Άνταμς του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ, δήλωσε ότι η έρευνα είναι η «λεπτομερέστερη ανάλυση του είδους της.

Ο ίδιος θεωρεί απίθανο να επηρεάσει η μελέτη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αν και ελπίζει ότι τα ευρήματα θα καθοδηγήσουν μελλοντικές υποθέσεις.

«Ελπίζω ότι ο γκέι γάμος θα κερδίσει την αποδοχή των δικαστηρίων και του κοινού γενικά» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024