Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Και η Apple στην κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Και η Apple στην κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μερικά χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια, εκατοντάδες υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονται για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πιθανώς αυτόνομου.

Μερικά χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια, εκατοντάδες υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονται για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πιθανώς αυτόνομου.

Το σχέδιο της Apple αποκάλυψαν οι Financial Times, σύμφωνα με τους οποίους το μυστικό εργαστήριο της Apple δημιουργήθηκε πέρυσι, λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια του ρολογιού iWatch και του τελευταίου iPhone.

Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, η Apple ενδιαφέρεται να αναπτύξει ένα ολόκληρο νέο όχημα, και έχει ζητήσει τη βοήθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς όμως να έχει συνάψει επίσημες συμφωνίες.

«Δεν δείχνει να θέλει πολλή βοήθεια από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων» είπε η πηγή, κάνοντας λόγο για όχημα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα όμως με τη Wall Street Journal, η Apple ενδιαφέρεται να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό αλλά όχι αυτόνομο όχημα, κάτι που θα την έφερνε σε σύγκρουση με την Tesla Motors του υπερφιλόδοξου επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Όλα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν πάντως ότι η Apple ασχολείται συχνά με πειραματικά πρότζεκτ τα οποία αργότερα εγκαταλείπει. Θα μπορούσε ωστόσο να επεκταθεί σε επιμέρους αγορές, όπως το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, οι χάρτες και οι τεχνολογίες επαναφόρτισης.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον εταιρειών της Σίλικον Βάλεϊ, όπως η Google που έχει παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός αυτόνομου οχήματος. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Daimler και η Audi επίσης έχουν αναπτύξει τις δικές τους τεχνολογίες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, επικεφαλής της νέας προσπάθειας της Apple, με την ονομασία Titan, έχει τεθεί ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Στιβ Ζαντέσκι, πρώην μηχανικός της Ford που βοήθησε στην ανάπτυξη του iPod και του iPhone.

Στην ομάδα του εργάζονται ακόμα ειδικοί της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικοί σε θέματα ρομποτικής και υλικών.

Όλα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι η Apple σκοπεύει να μην συνεργαστεί επίσημα με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το ίδιο έκανε εξάλλου στην περίπτωση του έξυπνου ρολογιού iWatch, για το οποίο υπήρχαν σύντομες μόνο συνομιλίες με ελβετικές ωρολογοποιίες.

H Apple είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου, και τον Νοέμβριο η χρηματιστηριακή αξία της έφτανε τα 700 δισ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024