Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έξυπνες» κούκλες βιτρίνας κλείνουν το μάτι στον καταναλωτή

«Έξυπνες» κούκλες βιτρίνας κλείνουν το μάτι στον καταναλωτή

Νέες ρομποτικές κούκλες με «συναισθήματα» θα αντικαταστήσουν σύντομα τις παραδοσιακές άψυχες εκδοχές τους στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Κούκλες βιτρίνας που κλείνουν το μάτι, χαμογελούν, και κουνούν το κεφάλι αλληλεπιδρώντας με τους περαστικούς, θα αντικαταστήσουν σύντομα τις παραδοσιακές άψυχες κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Μια γαλλική start-up, η Syntheligence, εξέλιξε τη ρομποτική κούκλα V-John –σύντομα θα ακολουθήσει και η V-Mary- η οποία, χάρη στην τεχνητή της νοημοσύνη, υπόσχεται να προσελκύσει περισσότερο το βλέμμα των περαστικών στις βιτρίνες και φυσικά στα ρούχα, αξεσουάρ, γυαλιά, κοσμήματα, ρολόγια που θα φορά.

Η νέα έξυπνη κούκλα αναμένεται να δοκιμαστεί εντός του 2014 πειραματικά, με την προοπτική να καταλάβει μια θέση στις προθήκες των καταστημάτων από το 2015.

Ωστόσο, ο V-john δεν θα περιοριστεί στην προώθηση προϊόντων από τις βιτρίνες καταστημάτων, αλλά όπως επισημαίνει ο Φρεντερίκ Ντελονέ, συνιδρυτής της Syntheligence, «θα παίρνει παραγγελίες σε φαστ-φουντ και θα μεταδίδει πληροφορίες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Θα μπορεί να παρέχει επίσης βοήθεια σε ηλικιωμένα άτομα και σε άτομα με συμπεριφορικές διαταραχές».

Ο V-John δεν είναι ωστόσο ούτε ο πρώτος ούτε ο μοναδικός στο είδος του, ήδη υπάρχουν τα μικρά ανθρωποειδή ρομπότ Νάο της επίσης γαλλικής εταιρείας, Aldebaran Robotics, τα οποία υπόσχονται στο μέλλον να «χορεύουν» στις βιτρίνες του Παρισιού, τραβώντας το βλέμμα των περαστικών.

Ακόμη, στο μέλλον, οι δημιουργοί του V-John υπόσχονται περισσότερα ανθρώπινα «τερτίπια» καθώς ο στόχος είναι τα ανθρωποειδή ρομπότ να μπορούν να κοκκινίζουν, να κλαίνε ή ακόμα και να μιλάμε αλληλεπιδρώντας πιο «ουσιαστικά» με τον άνθρωπο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024