Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελάχιστος συμβιβασμός στον ΟΗΕ «προς» μία νέα συμφωνία για το κλίμα

Ελάχιστος συμβιβασμός στον ΟΗΕ «προς» μία νέα συμφωνία για το κλίμα

Αποφεύγοντας την εικόνα ενός πλήρους ναυαγίου, οι ετήσιες συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για το κλίμα κατέληξαν σε μία αρκετά ήπια συνεννόηση για αποφάσεις με στόχο την πορεία προς μία νέα συμφωνία για το κλίμα, με ορίζοντα το 2015. Οι χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν να ετοιμάζουν «συνεισφορές» για το νέο πλαίσιο, αποφεύγοντας ακόμη και τον όρο «δεσμεύσεις» που προκαλούσε την αντίδραση αναπτυσσόμενων οικονομικών όπως η Κίνα και η Ινδία.

Αποφεύγοντας την εικόνα ενός πλήρους ναυαγίου, οι ετήσιες συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για το κλίμα κατέληξαν σε μία αρκετά ήπια συνεννόηση για αποφάσεις με στόχο την πορεία προς μία νέα συμφωνία για το κλίμα, με ορίζοντα το 2015.

Οι χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν να ετοιμάζουν «συνεισφορές» για το νέο πλαίσιο, αποφεύγοντας ακόμη και τον όρο «δεσμεύσεις» που προκαλούσε την αντίδραση αναπτυσσόμενων οικονομικών όπως η Κίνα και η Ινδία.

Οι γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες, που έχουν και τεράστια «αποτυπώματα» εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, επιμένουν πως παραμένουν ακόμη αναπτυσσόμενες και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να καλούνται να αναλάβουν περιοριστικά μέτρα όπως εκείνα των ανεπτυγμένων χωρών.

Οι αντιπρόσωποι πάνω από 190 χώρες συμφώνησαν επίσης να προχωρήσουν πρόγραμμα για την καταπολέμηση της μείωσης στην έκταση των δασών.

Με το αίτημα για αποζημιώσεις στις νησιωτικές χώρες χαμηλού υψομέτρου για ζημίες από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας να παραμένει «αγκάθι», συζητήθηκε επίσης ένας μηχανισμός «απώλειας και ζημιών» για τις χώρες αυτές. Η διατύπωση είναι αρκετά θολή ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024