Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγικό μικρόφωνο της Disney μετατρέπει τα δάχτυλα σε ηχείο

Μαγικό μικρόφωνο της Disney μετατρέπει τα δάχτυλα σε ηχείο

Ερευνητές της Disney Research παρουσίασαν ένα πρωτότυπο σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να ψιθυρίζει με το δάχτυλο. Το μαγικό μικρόφωνο «Ishin-Den-Shin» μετατρέπει την ομιλία σε ένα ηλεκτρικό σήμα που διαδίδεται σε ολόκληρο το σώμα του χρήστη. Όταν αυτός ακουμπήσει το αφτί ενός άλλου ατόμου, το ηλεκτρικό σήμα προκαλεί δονήσεις στο αφτί του δέκτη, επιτρέποντάς του να ακούσει το ηχογραφημένο μήνυμα.

Ερευνητές της Disney Research παρουσίασαν ένα πρωτότυπο σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να ψιθυρίζει με το δάχτυλο.

Το μαγικό μικρόφωνο «Ishin-Den-Shin» ηχογραφεί την ομιλία του χρήστη και τη μετατρέπει σε ένα ηλεκτρικό σήμα που διαδίδεται σε ολόκληρο το σώμα του. Όταν αυτός ακουμπήσει το λοβό του αφτιού ενός άλλου ατόμου, το ηλεκτρικό σήμα προκαλεί δονήσεις στο αφτί του δέκτη, επιτρέποντάς του να ακούσει το ηχογραφημένο μήνυμα.

Το Ishin-Den-Shin, εφεύρεση του ερευνητή Ιβάν Πουπίρεφ της Disney, κέρδισε τιμητική μνεία στο φεστιβάλ ARS Electronica που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αυστρία.

Όπως εξηγεί η Disney σε ανακοίνωσή της, το μικρόφωνο του Ishin-Den-Shin μετατρέπει τον ήχο σε ένα ηλεκτρικό σήμα υψηλής τάσης αλλά χαμηλής έντασης. Το ηλεκτρικό σήμα μεταδίδεται στο σώμα του χρήστη μέσω του αγώγιμου περιβλήματος του μικρόφωνου. Εκεί, το σήμα δημιουργεί ένα μεταβαλλόμενο ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο φτάνει μέχρι τα δάχτυλα και προκαλεί δονήσεις όταν έρθει σε επαφή με το λοβό του αφτιού.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει σιωπηλά το ηχογραφημένο μήνυμα σε ένα δεύτερο άτομο απλά αγγίζοντάς το σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Έτσι, το μήνυμα μπορεί να διαδίδεται σε μια αλυσίδα ατόμων σε ένα είδος «χαλασμένου τηλεφώνου».

Το Ishin-Den-Shin παίρνει το όνομά του από ένα ιαπωνικό ρητό που σημαίνει «Η καρδιά μεταδίδει ό,τι σκέφτεται το μυαλό».

Η τεχνολογία του μαγικού μικροφώνου είναι ελαφρώς διαφορετική από ένα ανάλογο σύστημα, το οποίο μετατρέπει τον ήχο σε μηχανικές δονήσεις (αντί σε ηλεκτρικό σήμα) οι οποίες φτάνουν στο αφτί μέσω των οστών του σώματος.

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί σε κινητά τηλέφωνα που φοριούνται στον καρπό και χρησιμοποιείται τώρα στο Google Glass.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024