Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έρανος» για τον χάκερ που εισέβαλε στο προφίλ του Ζάκερμπεργκ

«Έρανος» για τον χάκερ που εισέβαλε στο προφίλ του Ζάκερμπεργκ

Ο παλαιστίνιος χάκερ Χαλίλ Σρίατεχ ήλπιζε να πάρει αμοιβή από το Facebook για το κενό ασφάλειας που ανακάλυψε στην υπηρεσία. Οι υπεύθυνοι του Facebook αρνήθηκαν αρχικά ότι υπήρχε κενό ασφάλειας, οπότε ο Σρίατεχ εισέβαλε στο προφίλ του ίδιου του Ζάκερμπεργκ. Oμως Σρίατεχ περιμένει τώρα να πάρει το ποσό που συγκεντρώνουν σε έρανο ευαισθητοποιημένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Ο παλαιστίνιος χάκερ Χαλίλ Σρίατεχ ήλπιζε να πάρει αμοιβή από το Facebook για το κενό ασφάλειας που ανακάλυψε στην υπηρεσία. Όμως η εταιρεία αρνήθηκε να τον πληρώσει, και ο Σρίατεχ περιμένει τώρα να πάρει το ποσό που συγκεντρώνουν σε έρανο ευαισθητοποιημένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Σρίατεχ, ο οποίος ζει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακάλυψε ένα κενό ασφάλειας που θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να αναρτά μηνύματα στα προφίλ άλλων χρηστών. Για να δείξει μάλιστα ότι υπάρχει πρόβλημα, ο χάκερ ανάρτησε ένα βίντεο του Ενρίκε Ιγκλέσιας στο προφίλ ενός φίλου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook.

Οι υπεύθυνοι του Facebook αρνήθηκαν αρχικά ότι υπήρχε κενό ασφάλειας, οπότε ο Σρίατεχ εισέβαλε στο προφίλ του ίδιου του Ζάκερμπεργκ.

«Συγγνώμη που παραβιάζω την ιδιωτική σου ζωή και ποστάρω στον τοίχο σου. Δεν έχω όμως άλλη επιλογή μετά από όλες αυτές τις αναφορές που έστειλα στην ομάδα του Facebook» έγραψε ο Σρίατεχ.

Οι υπεύθυνοι του Facebook αρνήθηκαν και πάλι να του δώσουν αποζημίωση επισημαίνοντας ότι είχαν παραβιαστεί οι όροι χρήσης, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την ανάρτηση μηνυμάτων στα προφίλ άλλων χρηστών.

Το Facebook προσφέρει χρηματικές αποζημιώσεις, συνήθως από 500 έως 20.000 δολάρια, στους προγραμματιστές που εντοπίζουν κενά ασφάλεια στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα μπορούσα να πουλήσω [την πληροφορία για το κενό ασφάλειας] σε δικτυακούς τόπους για χάκερ, και θα κέρδιζα περισσότερα από ό,τι θα μου έδινε το Facebook» διαμαρτυρήθηκε ο Σρίατεχ στο CNN.

Η περίπτωσή του όμως συγκίνησε τον Μαρκ Μάιφρετ, αμερικανό ειδικό σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, ο οποίος ξεκίνησε έρανο για την αποζημίωση του παλαιστίνου συναδέλφου του.

Ο Μάιφρετ συνεισέφερε τα πρώτα 3.000 δολάρια και μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχε συγκεντρώσει σχεδόν 9.000 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024