Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft ζητά άδεια να κοινοποιήσει πώς χειρίζεται αιτήματα της NSA

Η Microsoft ζητά άδεια να κοινοποιήσει πώς χειρίζεται αιτήματα της NSA

Περισσότερη ελευθερία για να αποκαλύψει πώς χειρίζεται τα αιτήματα των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας σχετικά με δεδομένα πελατών της ζητά η Microsoft με επιστολή της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το αίτημα έρχεται μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα του Guardian που εμφάνισε -επικαλούμενος έγγραφα που διέρρευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν- τη Microsoft να έχει επιτρέψει στην NSA να παρακάμψει την κρυπτογράφηση των email στο Outlook και να καταγράψει ζωντανές συζητήσεις στο Skype.

Περισσότερη ελευθερία για να αποκαλύψει πώς χειρίζεται τα αιτήματα των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας σχετικά με δεδομένα πελατών της ζητά η Microsoft με επιστολή της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σχετική κίνηση έρχεται μία εβδομάδα αφότου ο Guardian ανέφερε σε δημοσίευμά του πως η Microsoft έχει επιτρέψει στην NSA να παρακάμψει την κρυπτογράφηση των Outlook email και να καταγράψει ζωντανές συζητήσεις στο Skype.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλέστηκε για το επίμαχο δημοσίευμα έγγραφα που διέρρευσε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού παγκοσμίως επισήμανε σε ανακοίνωσή της πως υπάρχουν «σημαντικές ανακρίβειες» στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, αναφέροντας πως δεν επιτρέπει άμεση κυβερνητική πρόσβαση στα email, τις υπηρεσίες μηνυμάτων ή δεδομένα πελατών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024