Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν 250.000 χρήστες του Twitter

Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν 250.000 χρήστες του Twitter

Θύματα επιθέσεων χάκερ έχουν πέσει περίπου 250.000 χρήστες του Twitter, παραδέχτηκε ο διευθυντής ασφάλειας του δικτύου, ο οποίος μάλιστα συνέδεσε το συμβάν με τις πρόσφατες «κινεζικές» κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές εφημερίδες. Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα. Πολλοί χρήστες έχουν τώρα κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς τους και θα κληθούν να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης.

Θύματα επιθέσεων χάκερ έχουν πέσει περίπου 250.000 χρήστες του Twitter, παραδέχτηκε ο διευθυντής ασφάλειας του δικτύου, ο οποίος μάλιστα συνέδεσε το συμβάν με τις πρόσφατες «κινεζικές» κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές εφημερίδες.

Οι χάκερ κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα.

Πολλοί χρήστες έχουν τώρα κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς τους και θα κληθούν από το Twitter να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης.

«Η επίθεση αυτή δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών και πιστεύουμε ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» δήλωσε σε εταιρικό ιστολόγιο ο διευθυντής ασφάλειας του Twitter Μπομπ Λορντ.

Συνέδεσε μάλιστα την υποκλοπή δεδομένων με τις επιθέσεις στους New York Times και την Wall Street Journal, οι οποίες αποδόθηκαν σε χάκερ που δρουν στην Κίνα. Μάλιστα η Νew York Times συνέδεσε την επίθεση με άρθρο που είχε δημοσιεύσει, στο οποίο συγγενείς του τέως πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο φέρονταν να έχουν καταχραστεί περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H διεύθυνση του Twitter διευκρίνισε ότι έχει αλλάξει για λόγους ασφάλειας τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν, και ειδοποιεί τους κατόχους με e-mail.

Σχολιάζοντας την υπόθεση στο BBC, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποίησαν πάντως ότι οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν μηνύματα από το Twitter, καθώς θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι παραπλανητικά και να οδηγήσουν σε νέες υποκλοπές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024