Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάλασσα τα έκαναν οι Ρώσοι στην εκτόξευση δορυφόρου από τον Ειρηνικό

Θάλασσα τα έκαναν οι Ρώσοι στην εκτόξευση δορυφόρου από τον Ειρηνικό

Πάνω που φαινόταν να έχει γλιτώσει από την πτώχευση, υπέστη ακόμα ένα πλήγμα. Η ρωσική σήμερα εταιρεία Sea Launch, η οποία ειδικεύεται στις εκτοξεύσεις  από μια πλωτή εξέδρα στον Ειρηνικό, έχασε έναν πύραυλο που θα μετέφερε σε τροχιά έναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιών. Το πολύτιμο φορτίο συνετρίβη στον ωκεανό νότια της Χαβάης.

Πάνω που φαινόταν να έχει γλιτώσει από την πτώχευση, υπέστη ακόμα ένα πλήγμα. Η ρωσική σήμερα εταιρεία Sea Launch, η οποία ειδικεύεται στις εκτοξεύσεις από μια πλωτή εξέδρα στον Ειρηνικό, έχασε έναν πύραυλο που θα μετέφερε σε τροχιά έναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιών. Το πολύτιμο φορτίο συνετρίβη στον ωκεανό νότια της Χαβάης.

Ο πύραυλος Zenit-3SL επρόκειτο να θέσει σε τροχιά τον δορυφόρο Intelsat-27, βάρους 6,2 τόνων, ο οποίος θα τοποθετούνταν πάνω από τον Ατλαντικό και θα προσέφερε τηλεοπτικό σήμα και διαδικτυακές συνδέσεις στην Αμερική και την Ευρώπη.

Ο δορυφόρος της Intelsat, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, καταστράφηκε όταν ο πύραυλος υπέστη βλάβη 40 δευτερόλεπτα μετά την πυροδότηση στις 09.00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα της εκτόξευσης και προσφέρουμε την ειλικρινή συγγνώμη μας στον πελάτη μας την Intelsat και τον κατασκευαστή του σκάφους, Boeing» ανακοίνωσε η διεύθυνση της Sea Launch AG.

Η εταιρεία έχει πράγματι κάθε λόγο να μετανιώνει για την αποτυχία, δεδομένου ότι δεν έχει περάσει καιρός από τότε που επέστρεψε από καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Η Sea Launch χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη πλατφόρμα πετρελαίου, με την ονομασία Odyssey, η οποία μετακινείται για κάθε εκτόξευση από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια νότια του συμπλέγματος της Χαβάης, κοντά στον ισημερινό.

Στη θέση αυτή, οι πύραυλοι δέχονται μια επιπλέον ώθηση λόγω της περιστροφής της Γης και μπορούν έτσι να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία με λιγότερα καύσιμα.

Έπειτα από μια θεαματική αποτυχία ενός πυραύλου το 2007, η εταιρεία αντιμετώπισε μείωση των παραγγελιών και συσσώρευση χρεών, κατάφερε όμως να επιζήσει. Σήμερα ανήκει σε μια ρωσική κοινοπραξία με επικεφαλής τη μεγάλη αεροδιαστημική εταιρεία Energia. Ο πύραυλος Zenit-3SL, ο οποίος έχει γενικά καλό ιστορικό, κατασκευάζεται στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Τα συμβόλαια με την εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Intelsat, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχουν κεφαλαιώδη σημασία για το μέλλον της Sea Launch μετά την παρ΄ολίγον χρεοκοπία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024