Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της McAfee

Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της McAfee

Στο Μαϊάμι έφτασε αεροπορικώς ο Τζον ΜακΑφι, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων McAfee, μετά την απέλασή του από τη Γουατεμάλα. Ο ΜακΑφι αναζητείται για να καταθέσει για την δολοφονία του γείτονά του, Αμερικανού επιχειρηματία Γκρέγκορι Φολ, που βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Στο Μαΐαμι έφτασε αεροπορικώς ο Τζον ΜακΑφι, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων McAfee, μετά την απέλασή του από τη Γουατεμάλα.

Ο ΜακΑφι, ο οποίος ανέπτυξε το anti-virus λογισμικό του δίνοντάς του το επίθετό του, αναζητείται από την αστυνομία της Μπελίζε, για να καταθέσει για τη δολοφονία του γείτονά του, Αμερικανού επιχειρηματία Γκρέγκορι Φολ, που βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η αστυνομία δεν απήγγειλε κατηγορίες στον ΜακΑφι, ο οποίος διέμενε στην κεντροαμερικανική χώρα τα τελευταία χρόνια, ήθελε όμως να του πάρει κατάθεση λόγω της σχέσης του με το θύμα: Ο Γκρέγκορι Φολ είχε διαμαρτυρηθεί για τα δύο σκυλιά που φυλούσαν την πολυτελή βίλα του ΜακΆφι, τα οποία τελικά δηλητηριάστηκαν με φόλα.

Ο 67χρονος Αμερικανός εκατομμυριούχος που αρνείται ότι έχει σχέση με το θάνατο του επιχειρηματία συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου στη Γουατεμάλα, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της μικρής αυτής χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Στη Γουατεμάλα ζήτησε, αλλά δεν του δόθηκε άσυλο. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Γουατεμάλα Φρέντι Βιάνα δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η απέλασή του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η οποία επιτρέπει το δικαίωμα της επιλογής προορισμού στο άτομο που πρόκειται να απελαθεί, καθώς πρώτα έχει απορριφθεί το αίτημά του για πολιτικό άσυλο.

Πάντως στις 6 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Ότο Πέρες είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εκδώσει τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία στην Μπελίτσε, μετά την παραλαβή σχετικής της αίτησης από τη χώρα αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024