Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ηubble προσφέρει μια μοναδική ματιά στο βαθύ Σύμπαν

Το Ηubble προσφέρει μια μοναδική ματιά στο βαθύ Σύμπαν

Μια από τις μόνιμες εργασίες του Hubble την τελευταία δεκαετία είναι η συνεχής παρακολούθηση ενός μικρού τμήματος του ουρανού στο νότιο ημισφαίριο. Η συρραφή των χιλιάδων εικόνων που έχουν συλλεχθεί ως σήμερα επέτρεψε τη δημιουργία ενός φαντασμαγορικού βίντεο που ζουμάρει μέχρι τις εσχατιές του Σύμπαντος.

Μια από τις μόνιμες εργασίες του Hubble την τελευταία δεκαετία είναι η συνεχής καταγραφή εικόνων από ένα μικρό τμήμα του ουρανού στο νότιο ημισφαίριο. Οσο εξελισσόταν η τεχνολογία και τα όργανα του διαστημικού τηλεσκοπίου η «ματιά» του τηλεσκοπίου στη συγκεκριμένη περιοχή έφτανε ολοένα και πιο μακριά. Κάποια στιγμή το Hubble κατάφερε να «δει» γαλαξίες και άλλα κοσμικά σώματα που βρίσκονται στις εσχατιές του Σύμπαντος. Ανάμεσα στα άλλα το Hubble εντόπισε γαλαξίες που είχαν σχηματισθεί αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη και πιο συγκεκριμένα 450 εκατομμύρια έτη μετά τη γέννηση του Σύμπαντος. Το εγχείρημα έχει λάβει την ονομασία «eXtreme Deep Field» ή απλώς XDF.

Ειδικοί επεξεργάστηκαν περισσότερες από δύο χιλιάδες εικόνες που κατέγραψε στο πλαίσιο αυτής της έρευνας το Hubble και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό μωσαϊκό, μια σύνθεση στην οποία καταγράφονται πολλές χιλιάδες γαλαξίες και άλλα διαστημικά αντικείμενα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της νέας εικόνας, απεικονίζει 5,5 χιλιάδες γαλαξίες που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες αντίστοιχες εικόνες XDF. Η συγκεκριμένη έρευνα βοηθά τους επιστήμονες στην καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του Σύμπαντος.

Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024