Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με τον τίτλο του ιππότη τιμήθηκε ο σχεδιαστής της Apple, Τζόναθαν Άιβι

Με τον τίτλο του ιππότη τιμήθηκε ο σχεδιαστής της Apple, Τζόναθαν Άιβι

Ο Τζόναθαν Άιβι, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού στην Apple που έχει συνδέσει το όνομα του με όλες τις σημαντικές συσκευές που κυκλοφόρησε η εταιρεία τα 15 χρόνια τιμήθηκε με τίτλο του ιππότη για τη συνεισφορά του στο βιομηχανικό σχέδιο. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν οι iMac το 1997 που ήταν ένα ενιαίο μηχάνημα (κεντρική μονάδα και οθόνη) με καμπύλες και χαρούμενα χρώματα. Σχεδίασε επίσης φορητούς υπολογιστές και τη σειρά των τηλεφώνων και ταμπλετών της εταιρείας.

Ο Τζόναθαν Άιβι, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού στην Apple που έχει συνδέσει το όνομα του με όλες τις σημαντικές συσκευές που κυκλοφόρησε η εταιρεία τα 17 χρόνια τιμήθηκε με τίτλο του ιππότη για τη συνεισφορά του στο βιομηχανικό σχέδιο.

Το όνομα του περιλαμβάνεται στην ετήσια λίστα των προσώπων που τιμά η βασίλισσα Ελισάβετ. Το 2005 είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Commander of the British Empire .

Ο Άιβι γεννήθηκε το 1967 και σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στη Βρετανία ενώ αργότερα ίδρυσε μία μικρή εταιρεία τα έργα της οποίας έκαναν καλή εντύπωση στην Apple.

Άρχισε να εργάζεται στην Apple από το 1992 αλλά μόνο μετά την επιστροφή του Στιβ Τζομπς το 1995 απέκτησε κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό των προϊόντων της εταιρείας. Σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν οι iMac το 1997 που ήταν ένα ενιαίο μηχάνημα (κεντρική μονάδα και οθόνη) με καμπύλες και χαρούμενα χρώματα.

Σχεδίασε επίσης φορητούς υπολογιστές και τη σειρά των τηλεφώνων και ταμπλετών της εταιρείας.

Καθιέρωσε τις λιτές και απλές γραμμές όπως υπάρχουν στα iPod, τα iPhone και λίγο αργότερα τα iPad.

Τα σχέδιά του, όπως λέει και ό ίδιος, είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένα από το πρωτοποριακό έργο του Γερμανού Ντίτερ Ραμς ο οποίος σχεδίασε κορυφαίας ποιότητας οικιακές συσκευές για την Braun τη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024