Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ασυνήθιστες εικόνες από την ιστορική εκτόξευση του Atlantis

Ασυνήθιστες εικόνες από την ιστορική εκτόξευση του Atlantis

Εντυπωσιακές εικόνες της τελευταίας εκτόξευσης διαστημικού λεωφορείου τραβήχτηκαν από ερευνητικό αεροπλάνο της NASA, από τους ίδιους τους αστροναύτες του πληρώματος, ακόμα και από έναν επιβάτη αεροπλάνου που έτυχε να περνά την Παρασκευή από την περιοχή της Φλόριντα. Δύο ημέρες μετά την αναχώρηση, το Atlantis προσδέθηκε για τελευταία φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εντυπωσιακές εικόνες της τελευταίας εκτόξευσης διαστημικού λεωφορείου τραβήχτηκαν από ερευνητικό αεροπλάνο της NASA, από τους ίδιους τους αστροναύτες του πληρώματος, ακόμα και από έναν επιβάτη αεροπλάνου που έτυχε να περνά την Παρασκευή από την περιοχή της Φλόριντα.

Δύο ημέρες μετά την αναχώρηση, το Atlantis έφτασε την Κυριακή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου προσδέθηκε για τελευταία φορά στις 18.07 ώρα Ελλάδας, ενώ βρισκόταν 386 χλμ πάνω από τη Νέα Ζηλανδία.

Τις επόμενες ημέρες, τα πληρώματα και του σκάφους και του σταθμού θα είναι απασχολημένα με το ξεφόρτωμα των 3,5 τόνων προμηθειών που μεταφέρει το Atlantis. Τα εφόδια βρίσκονται αποθηκευμένα στην πολυχρηστική υπομονάδα Rafaello, το τελευταίο μεγάλο τμήμα που προστίθεται στο πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα.

Το Rafaello προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στο σταθμό τη Δευτέρα. Το διαστημικό λεωφορείο θα αναχωρήσει μια εβδομάδα αργότερα και θα επιστρέψει οριστικά στη Γη στις 20 Ιουλίου.

Τα επικίνδυνα υλικά θα αφαιρεθούν από το σκάφος προτού γίνει έκθεμα στο κτίριο επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.Μετά τη συνταξιοδότηση των διαστημικών λεωφορείων, οι μεταφορές πληρωμάτων από και προς τον ISS θα ανατεθούν οριστικά στα ρωσικά Soyz, ενώ αργότερα θα μπουν στο παιχνίδι ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μαρτίνες μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό: «Είμαι πληγωμένος και απογοητευμένος»

Με ένα ποστάρισμά του στα social media του, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες τόνισε πως είναι «πληγωμένος και απογοητευμένος» από τον αποκλεισμό της Άστον Βίλα από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024