Παθογόνο βακτήριο E.coli σε κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος στη Μακεδονία
Με εντολή του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την ελληνική αγορά κατεψυγμένος βοδινός κιμάς και κατεψυγμένα σουτζουκάκια στα οποία εντοπίστηκε παθογόνο στέλεχος Escherichia coli, διαφορετικό όμως από το στέλεχος που προκάλεσε επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Spotlight
-
Έρχονται 35άρια - Προ των πυλών το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης
-
Mαθήτριες λυκείου έλυσαν μαθηματικό γρίφο που ήταν άλυτος εδώ και 2.000 χρόνια
-
Κι όμως δεν είναι η Ελλάδα - Αυτή η χώρα έχει τα περισσότερα νησιά στον κόσμο
-
Υπάρχει ισότητα μεταξύ των δυο φύλων στο Χόλιγουντ; Η Κρίστεν Στιούαρτ δεν το νομίζει
Με εντολή του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την ελληνική αγορά κατεψυγμένος βοδινός κιμάς και κατεψυγμένα σουτζουκάκια στα οποία εντοπίστηκε παθογόνο στέλεχος Escherichia coli, διαφορετικό όμως από το στέλεχος που προκάλεσε επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Το τοξικό στέλεχος O157 βρέθηκε σε προϊόντα από την αγορά της Μακεδονίας:
- Κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH στην ελληνική εταιρεία LIDL Hellas. Έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.
- Κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», τα οποία διακινήθηκαν από τη γερμανική επιχείρηση Vion Convenience GmbH στη LIDL Hellas. Έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει τα παραπάνω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το βακτήριο καταστρέφεται με το μαγείρεμα στους 70 βαθμούς Κελσίου για πάνω από δύο λεπτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις