Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σουρεαλιστικές» γέφυρες έδωσαν έναν καλλιτεχνικό τόνο στο Google Earth

«Σουρεαλιστικές» γέφυρες έδωσαν έναν καλλιτεχνικό τόνο στο Google Earth

Τι συμβαίνει όταν οι τρεις διαστάσεις του ορατού κόσμου μας συγκρούονται με τις δισδιάστατες απεικονίσεις του; Στην Google θα πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα μοιάζει με τον γνωστό πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί Η εμμονή της Μνήμης, με τα παραμορφωμένα -σαν να λιώνουν- ρολόγια. Λόγω ενός τεχνικού σφάλματος, στο Google Earth ορισμένες από τις πιο διάσημες γέφυρες του κόσμου «έλιωσαν» σαν τα ρολόγια του Νταλί!

Μητροπούλου Ειρήνη

Τι συμβαίνει όταν οι τρεις διαστάσεις του ορατού κόσμου μας συγκρούονται με τις δισδιάστατες απεικονίσεις του; Στην Google θα πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα μοιάζει με τον γνωστό πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί Η εμμονή της Μνήμης (1931), με τα παραμορφωμένα -σαν να λιώνουν- ρολόγια.

Η σύγκρουση του τρισδιάστατου και του δισδιάστατου συνέβη πρόσφατα στο Google Earth, λόγω ενός τεχνικού σφάλματος. Το ορατό αποτέλεσμα ήταν ορισμένες από τις πιο διάσημες γέφυρες του κόσμου να εμφανίζονται παραμορφωμένες σαν τα ρολόγια του Νταλί.

Τις «λιωμένες» γέφυρες παρατήρησε ο γαλλικής καταγωγής καλλιτέχνης και προγραμματιστής Κλεμέντ Βαλά, ο οποίος, ανατρέχοντας ανά τον ψηφιακό άτλαντα, συγκέντρωσε 60 τέτοιες εικόνες και τις εξέθεσε στο δικτυακό του τόπο υπό τον τίτλο: Καρτ-ποστάλ από το Google Earth. Γέφυρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024