Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία των «υπό αναμονή τοποθέτησης» ερευνητών την Παρασκευή

Διαμαρτυρία των «υπό αναμονή τοποθέτησης» ερευνητών την Παρασκευή

Διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη καθυστέρηση στο διορισμό τους, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που έχουν εκλεγεί από το 2009 συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας. Για το θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη καθυστέρηση στο διορισμό τους, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που έχουν εκλεγεί από το 2009 συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας.

Για το θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και της κυβέρνησης.

Η τελευταία ερώτηση για το θέμα κατατέθηκε στη Βουλή στις 9 Φεβρουαρίου από τον Έκτορα Νασιώκα του ΠΑΣΟΚ: «Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ που, ενώ έχουν εκλεγεί σύμφωνα με όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες να υπηρετήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, περιμένουν τον διορισμό τους».

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος έχει ενημερώσει από τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομικών για τους περίπου 800 διορισμούς μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν. Όπως αναφέρει ο κ. Νασιώκας, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε αρχικά ότι εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για 300 από αυτούς, με την προοπτική να εγκριθούν και οι υπόλοιπες μέχρι τον Αύγουστο. Αργότερα, όμως, ζήτησε να τηρηθεί ο κανόνας «1 προς 5» για τις προσλήψεις και κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να στείλει νέα στοιχεία για τις προσλήψεις και αποχωρήσεις το 2010.

Το γεγονός αυτό «θέτει υπό αμφισβήτηση» την αρχική απάντηση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έγκριση των πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Νασιώκας σημειώνει επίσης ότι «η συντριπτική πλειονότητα των αδιόριστων μελών ΔΕΠ βρίσκεται ήδη σε κάποια σχέση εργασίας με το Δημόσιο» και συνεπώς ο διορισμός τους «θα έχει μηδαμινή επιβάρυνση στον τακτικό προϋπολογισμό».

Ως μέσο άσκησης πίεσης, η «Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης» συγκεντρώνει υπογραφές εδώ.

Η συμμετοχή της πρωτοβουλίας στην κινητοποίηση της Παρασκευής αποφασίστηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Συμβασιούχων Διδασκόντων ΠΔ 407/80.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024