Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Υεμένη στο στόχαστρο των Anonymous μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στην Αίγυπτο

Η Υεμένη στο στόχαστρο των Anonymous μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στην Αίγυπτο

Κυβερνοεπιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Υεμένης εξαπέλυσαν οι «χακτιβιστές» Anonymous, έπειτα από την εξουδετέρωση κυβερνητικών δικτυακών τόπων στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης «πιστεύουν ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίξουν τους λαούς αυτών των χωρών».

Κυβερνοεπιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Υεμένης εξαπέλυσαν οι «χακτιβιστές» Anonymous, έπειτα από την εξουδετέρωση κυβερνητικών δικτυακών τόπων στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο δικτυακός τόπος του προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ δεν είναι προσβάσιμος από την Ελλάδα. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το presidentsaleh.gov.ye τέθηκε εκτός λειτουργίας από επίθεση της διεθνούς ομάδας χάκερ την Πέμπτη.

Τα μέλη της οργάνωσης Anonymous «πιστεύουν ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίξουν τους λαούς αυτών των χωρών […] Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο» σχολίασε ο Λούις Κόρονς, τεχνικός διευθυντής στην εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Panda Security.

Η διαδικτυακή εκστρατεία βαφτίστηκε «Επιχείρηση Υεμένη».

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης πήραν μέρος στις διαδηλώσεις της «ημέρας οργής» την Πέμπτη, παρά την υπόσχεση του προέδρου ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2013.

Οι κυβερνοπιθέσεις εναντίον του ήρθαν μία ημέρα μετά τον νέο γύρο επιθέσεων των χακτιβιστών εναντίον του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου και των υπουργείων Εσωτερικών και Πληροφοριών, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, οι επιθέσεις εναντίον του αιγυπτιακού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος είχαν ξεκινήσει στις 26 Ιανουαρίου, πριν ακόμα η κυβέρνηση Μουμπάρακ αποσυνδέσει τη χώρα από το Διαδίκτυο.

Τον περασμένο μήνα, προσθέτει το AFP, οι χάκερ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον κεντρικό δικτυακό τόπο της κυβέρνησης της Τυνησίας, όπου επίσης υπήρξαν διαδηλώσεις, καθώς και του τυνησιακού χρηματιστηρίου.

Οι Anonymous έγιναν γνωστοί το Δεκέμβριο όταν εξαπέλυσαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Mastercard, της Visa και του PayPal επειδή αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο WikiLeaks.

Όλες οι επιθέσεις τους πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος LOIC (Low Orbit Ion Cannon), το οποίο είναι σχεδιασμένο να κατακλύζει τους διακομιστές-στόχους με αιτήματα σύνδεσης, προκειμένου να τους εξουδετερώσει λόγω υπερφόρτωσης (επιθέσεις DDoS).

Η χρήση του LOIC είχε οδηγήσει σε συλλήψεις μελών των Anonymous, καθώς το λογισμικό δεν αποκρύπτει τη διεύθυνση IP (Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου) των χρηστών του.

«Όταν κανείς συμμετέχει σε αυτές τις επιθέσεις, συμμετέχει εν γνώσει του σε ένα κυβερνοέγκλημα» προειδοποιεί μέσω του BBC ο Γκράαμ Κλάλεϊ, σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Sophos.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024