Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πιάσαμε στη φάκα τη Microsoft να μας αντιγράφει» ισχυρίζεται η Google

«Πιάσαμε στη φάκα τη Microsoft να μας αντιγράφει» ισχυρίζεται η Google

Η Google επιχειρεί να ντροπιάσει δημόσια τη Microsoft υποστηρίζοντας ότι έστησε παγίδα και έπιασε το Bing να αντιγράφει τα αποτελέσματα από τη δική της μηχανή αναζήτησης. Η Microsoft, από την πλευρά της, παραδέχεται ότι παρακολουθεί τις αναζητήσεις των χρηστών για να βελτιώσει τη μηχανή της, υποστηρίζει όμως ότι δεν έκανε τίποτα το μεμπτό.

Η Google επιχειρεί να ντροπιάσει δημόσια τη Microsoft υποστηρίζοντας ότι έστησε παγίδα και έπιασε το Bing να αντιγράφει τα αποτελέσματα από τη δική της μηχανή αναζήτησης.

«Θέλουμε να μάθουν όλοι την αλήθεια για το πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, παίρνοντας τη σκληρή δουλειά των άλλων και παρουσιάζοντάς την ως δική της» δήλωσε ο Άμιτ Σίνγκαϊ, υπεύθυνος για τους μυστικούς αλγόριθμους αναζήτησης της Google.

Η Microsoft, από την πλευρά της, παραδέχεται ότι παρακολουθεί τις αναζητήσεις των χρηστών του Internet Explorer, προκειμένου να βελτιώνει τη λειτουργία του Bing, υποστηρίζει όμως ότι δεν έκανε τίποτα το μεμπτό.

Η Google όμως ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις: έστησε παγίδα και διαπίστωσε ότι το Bing δίνει τα ίδια αποτελέσματα αναζήτησης με τη δική της μηχανή, ακόμα και όταν οι όροι αναζήτησης δεν έχουν κανένα νόημα.

Οι ισχυρισμοί της Google δημοσιεύτηκαν πρώτα στο δικτυακό τόπο Search Engine Land. Μία ημέρα αργότερα, έγιναν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο εταιρειών, οι οποίοι συμμετείχαν σε ημερίδα για την καινοτομία που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκπρόσωπος της Google στην ημερίδα ήταν ο Ματ Κατς, υπεύθυνος της Google για την καταπολέμηση του spam. Όπως είπε, η εταιρεία του αντιλήφθηκε πέρυσι μια παράξενη ομοιότητα ανάμεσα στα αποτελέσματα των δύο ανταγωνιστικών μηχανών αναζήτησης. Εκτίμησε τότε ότι η Microsoft παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών του IE και εξετάζει τι αναζητούν και τι κλικάρουν στο Google.com.

Για να επιβεβαιώσει τις υποψίες, η Google ανέθεσε σε μηχανικούς της να αντιστοιχίσουν άσχετες ιστοσελίδες με όρους αναζήτησης που έχουν γραφεί λάθος ή δεν έχουν κανένα νόημα, για παράδειγμα «hiybbprqag», «delhipublicschool40 chdjob» και «juegosdeben1ogrande».

Στη συνέχεια, 20 υπάλληλοι της Google πήγαν σπίτι με φορητούς υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί ο Internet Explorer της Microsoft. Πραγματοποίησαν αναζητήσεις στο Google με αυτές τις άσχετες λέξεις και κλίκαραν στους συνδέσμους των άσχετων ιστοσελίδων που είχε επιλέξει η εταιρεία τους.

Λίγο καιρό αργότερα, διαπίστωσαν ότι τo Bing έδινε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα όταν ο χρήστης εισήγαγε τις ακατάληπτες λέξεις κλειδιά.

«Αν αυτό δεν είναι αντιγραφή, τότε τι είναι;» σχολίασε ο Σίνγκαϊ της Google.

Διαφορετική γνώμη είχε όμως ο Χάρι Σαμ, αντιπρόεδρος του Bing και εκπρόσωπος της Microsoft στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

«Στην πραγματικότητα δεν αντιγράφουμε τίποτα. Απλώς μαθαίνουμε από τους χρήστες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν δεδομένα μαζί μας, όπως κάνει και η Google» είπε. Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτού του είδους η «συλλογική νοημοσύνη» ανακλά τον τρόπο λειτουργίας του Παγκόσμιου Ιστού.

Όπως όμως επισήμανε η Google, η Microsoft παρακολουθεί τι κάνουν οι χρήστες του IE όχι μόνο στο Bing αλλά και στη μηχανή της Google.

Η Google παρακολουθεί τι κάνουν οι χρήστες στη δική της μηχανή αναζήτησης, ώστε να βελτιώνει διαρκώς τα αποτελέσματα, διαβεβαιώνει όμως ότι δεν παρακολουθεί τι κάνουν οι χρήστες στο Bing.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών στην ημερίδα αντάλλαξαν στη συνέχεια κατηγορίες για το κατά πόσο οι χρήστες διαβάζουν τα «ψιλά γράμματα» στις άδειες χρήσης όταν εγκαθιστούν τον IE της Microsoft ή το αντίστοιχο Chrome της Google.

Οι άδειες χρήσης ενημερώνουν ότι δεδομένα για τη διαδικτυακή δραστηριότητα ενδέχεται να διαβιβάζονται στην αντίστοιχη εταιρεία.

H μηχανή αναζήτησης της Microsoft χρησιμοποιείται και από τo δικτυακό τόπο της Yahoo.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η FIFA σκέφτεται να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος απ’ τις ομάδες (pic)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καινοτομίας για την χρήση του VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024