Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα έκκληση κατά του αυτοκινητόδρομου στο διάσημο Σερενγκέτι της Τανζανίας

Νέα έκκληση κατά του αυτοκινητόδρομου στο διάσημο Σερενγκέτι της Τανζανίας

Μια αφρικανική περιβαλλοντική οργάνωση προστίθεται στις φωνές που ζητούν από την Τανζανία να ακυρώσει την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο πάρκο Σερενγκέτι, από το οποίο περνά η μεγαλύτερη μετανάστευση άγριων ζώων στον πλανήτη.

gΜια αφρικανική περιβαλλοντική οργάνωση προστίθεται στις φωνές που ζητούν από την Τανζανία να ακυρώσει την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο πάρκο Σερενγκέτι, από το οποίο περνά η μεγαλύτερη μετανάστευση άγριων ζώων στον πλανήτη.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη το AFP, το Αφρικανικό Δίκτυο για την Ευημερία της Άγριας Ζωής (ANAW) θα καταφύγει στο Δικαστήριο της Ανατολικής Αφρικής υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου παραβιάζει διατάξεις της Κοινότητας Χωρών της Ανατολικής Αφρικής.

Η οργάνωση ανησυχεί ότι ο δρόμος θα εμπόδιζε δύο εκατομμύρια ζέβρες και γκνου να φτάσουν στους νερόλακκους από τους οποίους εξαρτώνται την ξηρή περίοδο. Ακόμα, πολλά ζώα θα σκοτώνονταν από τα διερχόμενα οχήματα και ο αέρας θα επιβαρυνόταν με μεγάλες ποσότητες σκόνης.

Από την πλευρά της, κυβέρνηση της Τανζανίας επιμένει ότι ο δρόμος χρειάζεται για να συνδέσει απομονωμένες κοινότητες, και υποστηρίζει ότι τα μέτρα για την προστασία της φύσης δεν μπορούν να εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας.

Οι επικριτές του σχεδίου αντιτείνουν ότι ο δρόμος θα επιδείνωνε την οικονομία της περιοχής καταστρέφοντας έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Εκτός από την ANAW, εκκλήσεις κατά του δρόμου έχουν απευθύνει στην Τανζανία η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η Ζωολογική Εταιρεία της Φρανκφούρτης και το Ίδρυμα για την Αφρικανική Άγρια ζωή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024