Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 11η Απριλίου 1954 «ήταν η πιο βαρετή μέρα της σύγχρονης ιστορίας»

Η 11η Απριλίου 1954 «ήταν η πιο βαρετή μέρα της σύγχρονης ιστορίας»

Αλγόριθμοι που ανέπτυξε Βρετανός προγραμματιστής δείχνουν ότι η Κυριακή 11 Απριλίου 1954 ήταν η ημερομηνία με τα λιγότερα αξιόλογα γεγονότα από το 1900 ως σήμερα. Το σημαντικότερο που συνέβη εκείνη την ημέρα ήταν οι εκλογές στο βαρετό Βέλγιο...

Αν γεννηθήκατε την Κυριακή 11 Απριλίου 1954, έχετε ένα ξεχωριστό λόγο να ξεχωρίζετε από τους άλλους: η πρώτη μέρα της ζωής σας ήταν η πιο βαρετή απόόλες τις μέρες στη Γη μετά το 1900, σύμφωνα με τους υπολογισμούς Βρετανο επιστήμονα, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, ανακάλυψε ότι τη συγκεκριμένη μέρα είχε τα λιγότερα σημαντικά γεγονότα.

Ο προγραμματιστής Ουίλιαμ Τάνστολ-Πέντοου, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, χρησιμοποίησε λογισμικό με την ονομασία «True Knowledge» (Αληθινή Γνώση), το οποίο χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγόριθμους για να αξιολογήσει γύρω στα 300 εκατομμύρια γεγονότα που αφορούν ανθρώπους, τοποθεσίες, επιχειρήσεις κλπ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, το πρόγραμμα του Πέντοου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντικειμενικά η πιο βαρετή και άνευ αξιοσημείωτων γεγονότων μέρα υπήρξε η 11η Απριλίου 1954, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο συνέβησαν μόνο τρία συμβάντα άξια λόγου: έγιναν γενικές εκλογές στο Βέλγιο (μια μάλλον «βαρετή» χώρα), γεννήθηκε ένας Τούρκος επιστήμονας, ο καθηγητής Αμπντουλάχ Αταλάρ του Πανεπιστημίου Μπιλκέντ (ερευνητής στον τομέα των ατομικώνμικροσκοπίων) και πέθανε ένας ποδοσφαιριστής.

Το πρόγραμμα True Knowledge δεν δημιουργήθηκε ειδικά για να βρει την πιο βαρετή μέρα της ιστορίας, -είναι εργαλείο για πιο «έξυπνες» αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024