Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε και φέτος το αμφιλεγόμενο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία

Ξεκίνησε και φέτος το αμφιλεγόμενο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία

Απτόητοι από τις διεθνείς αντιδράσεις, ψαράδες του χωριού Ταΐτζι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία ξεκίνησαν την Τετάρτη το ετήσιο κυνήγι δελφινιών, το οποίο  ήταν το θέμα του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Ο Όρμος του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού.

Απτόητοι από τις διεθνείς αντιδράσεις, ψαράδες του χωριού Ταΐτζι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία ξεκίνησαν την Τετάρτη το ετήσιο κυνήγι δελφινιών, το οποίο ήταν το θέμα του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Ο Όρμος του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού.

Στα τέλη κάθε καλοκαιριού, οι ψαράδες του Ταΐτζι περικυκλώνουν γύρω στα 2.000 δελφίνια και τα οδηγούν σε έναν κλειστό όρμο. Επιλέγουν μερικά από τα θηλαστικά για ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια σφαγιάζουν όλα τα υπόλοιπα, βάφοντας τα νερά κατακόκκινα.

Την πρώτη μέρα του φετινού κυνηγιού οι ψαράδες δεν κατάφεραν να πιάσουν δελφίνια, σκοπεύουν όμως να συνεχίσουν την προσπάθεια παρά τις διεθνείς επικρίσεις, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της περιοχής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Ο Όρμος (The Cove), που γυρίστηκε μυστικά στο Ταΐτζι, προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού αλλά και των Ιαπώνων εθνικιστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν θορυβώδεις διαδηλώσεις και προσπάθησαν να εμποδίσουν την προβολή του. Η ταινία προβλήθηκε τελικά τον Ιούλιο σε έναν φρουρούμενο κινηματογράφο του Τόκιο.

Φέτος έχουν συγκεντρωθεί στο Ταΐτζι πολλοί ξένοι με κάμερες που θα προσπαθήσουν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν το βάρβαρο κυνήγι.

Οι ψαράδες δηλώνουν ανυποχώρητοι παρά τις προειδοποιήσεις ότι το κρέας των θαλάσσιων θηλαστικών είναι επιβαρυμένο με τοξίνες λόγω της ρύπανσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024