Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έφεση κατά της απόφασης για τα βλαστοκύτταρα άσκησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Έφεση κατά της απόφασης για τα βλαστοκύτταρα άσκησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Μία εβδομάδα μετά την απόφαση δικαστηρίου που ουσιαστικά τερμάτιζε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις έρευνες πάνω σε εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, η κυβέρνηση κατέθεσε έφεση.

Μία εβδομάδα μετά την απόφαση δικαστηρίου που ουσιαστικά τερμάτιζε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις έρευνες πάνω σε εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, η κυβέρνηση άσκησε έφεση.

Επιπλέον, η πλευρά της κυβέρνησης ζήτησε από τον δικαστή να αναβληθεί η εφαρμογή της απόφασης μέχρι να εξεταστεί η έφεση. Όπως εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η απόφαση πλήττει την έρευνα στα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και θα μπορούσε να τερματίσει όλη την έρευνα που βασίζεται σε ομοσπονδιακούς πόρους.

Η επιβίωση πολυάριθμων ερευνητικών σχεδίων κινδυνεύει ακόμα και από μία προσωρινή διακοπή, υπογραμμίζεται στο κυβερνητικό σκεπτικό. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε αυτή την έρευνα, σημειώνει η πλευρά της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε αναθεωρήσει το 2009 τους κανονισμούς για την έρευνα, ανατρέποντας τη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Με την απόφασή του το δικαστήριο έπειτα από προσφυγή δύο γιατρών με τη στήριξη και χριστιανικών ενώσεων απαγόρευε την έρευνα με αιτιολογικό ότι καταστρέφονται ανθρώπινα έμβρυα, κάτι που αντίκειται σε ομοσπονδιακούς νόμους. Τα έμβρυα είναι όσα απορρίπτονται από κλινικές γονιμότητας.

Τα βλαστοκύτταρα σχηματίζονται κατά τα αρχικά στάδια ανάπτυξης του εμβρύου, αμέσως μετά τη γονιμοποίηση. Έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται σε οποιοδήποτε τύπο κυττάρου, όπως τα νευρικά, σε λείο μυ ή σε μυελό των οστών.

Αν και υπάρχουν και στους ενήλικες, τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα θεωρούνται πιο εύπλαστα και επιστημονικά περισσότερο ενδιαφέροντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια

Το βασικό ζητούμενο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι να βγάλουν οι παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την ενέργεια που είχαν και κόντρα στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024