Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επεκτείνεται το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης

Επεκτείνεται το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης

Το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης θα επεκταθεί με την εκτόξευση επτά ακόμα δορυφόρων εντός του έτους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο μέλλον το GLONASS θα αντιμετωπίσει τον εμπορικό ανταγωνισμό τόσο του αμερικανικού GPS όσο και του ευρωπαϊκού Galileo.

Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS θα επεκταθεί με την εκτόξευση επτά ακόμα δορυφόρων εντός του έτους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό σημαίνει ότι από το 2011 ο αστερισμός του GLONASS θα περιλαμβάνει 27 ή 28 λειτουργικούς δορυφόρους και τελικά «θα καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη» δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα.

Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2011 η Ρωσία θα δαπανήσει 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (42,5 εκατ. ευρώ) για την υλοποίηση του συστήματος, συγκριτικά με 2,0 δισ. ρούβλια το 2010 και 2,5 δισ. το 2009.

Το GLONASS δημιουργήθηκε από το ρωσικό στρατό τη δεκαετία του 1980 ως απάντηση στο σύστημα GPS του αμερικανικού στρατού.

Στο μέλλον θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει και τον εμπορικό ανταγωνισμό από το σύστημα Galileo που υλοποιεί η ΕΕ αλλά και από τα αντίστοιχα σχέδια της Κίνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024