Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλείνει, έπειτα από μισό αιώνα, η βρετανική μονάδα έρευνας για UFO

Κλείνει, έπειτα από μισό αιώνα, η βρετανική μονάδα έρευνας για UFO

Επικαλούμενο το υψηλό κόστος, το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κλείνει τη μονάδα διερεύνησης αναφορών για UFO, έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

36

Επικαλούμενο το υψηλό κόστος, το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κλείνει τη μονάδα διερεύνησης αναφορών για UFO, έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παρά τις χιλιάδες αναφορές που δέχτηκε για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, η υπηρεσία ουδέποτε εντόπισε ενδείξεις απειλής για την ασφάλεια της Βρετανίας, αλλά ούτε και ενδείξεις για επισκέψεις από εξωγήινους.

«Δεν υπάρχει αμυντικό όφελος σε τέτοιου είδους έρευνες, οι οποίες θα ήταν άσκοπη σπατάλη αμυντικών πόρων» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου την οποία αναμεταδίδει το Reuters.

Οποιαδήποτε απειλή στον εναέριο χώρο της Βρετανίας θα εντοπίζεται κατά τους ελέγχους με ραντάρ και θα αναχαιτίζεται από τη Βασιλική Αεροπορία, πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας.

Ο αξιωματούχος που μέχρι σήμερα αναλάμβανε να εξετάζει τις αναφορές για UFO, με μισθό 44.000 λιρών (48.600 ευρώ) το χρόνο, έχει πλέον μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

Η υπηρεσία επισημαίνει ότι δεν έχει επίσημη θέση για την ύπαρξη εξωγήινων και ξεκαθαρίζει ότι «δεν διαθέτει ειδική δυνατότητα για την αναγνώριση της φύσης τέτοιων αναφορών από αυτόπτες μάρτυρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024