Σε επαγρύπνηση η ΕΕ

«Μεμονωμένα περιστατικά» οι εκρήξεις σε iPhone και iPod

«Μεμονωμένα περιστατικά» οι εκρήξεις σε iPhone και iPod
Αρκετά εκατομμύρια iPhone έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Βρυξέλλες

H Apple διαβεβαιώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι αναφορές για συσκευές iPhone και iPod που αναφλέγονται ή εκρήγνυνται είναι «μεμονωμένα περιστατικά» και όχι «γενικό πρόβλημα».

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Βρυξέλλες ζήτησαν εξηγήσεις από την εταιρεία για δύο τέτοια περιστατικά: ένα κινητό iPhone που και τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο τον έφηβο κάτοχό του στη Γαλλία και ένα iPod που εξερράγη στη Βρετανία.

«Η Apple μας απάντησε σήμερα το πρωί» δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος της Επιτροπής Χέλεν Κιρνς. «Θεωρεί ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά [...] Δεν το θεωρούν γενικό πρόβλημα».

Εκπρόσωπος της Apple Europe δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία περιμένει τώρα να παραλάβει τα υπολείμματα των ελαττωματικών συσκευών προκειμένου να εξετάσει το θέμα. «Μέχρι να έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, δεν έχουμε τίποτα περαιτέρω να προσθέσουμε» είπε.

Οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ καλούνται από την Επιτροπή να την κρατούν ενήμερη για ανάλογα νέα περιστατικά.

Στις ΗΠΑ, το τηλεοπτικό δίκτυο KIRO έκανε λόγο για 15 περιστατικά ανάφλεξης ή έκρηξης και υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της Apple προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους του σταθμού να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχετικά έγγραφα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα περιστατικά προκλήθηκαν από υπερθέρμανση της μπαταρίας, μετέδωσε το κανάλι.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη