Επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις

Ναι, ο σκύλος σας ζηλεύει

Θέμα εξέλιξης

Ναι, ο σκύλος σας ζηλεύει

Οι σκύλοι ζηλεύουν το αφεντικό τους, αν αυτό δείχνει ενδιαφέρον για κάποιον άλλο σκύλο, ακόμη και ψεύτικο, όπως επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η διαπίστωση δεν αναμένεται να εκπλήξει όσους διαθέτουν σκύλο και πιθανώς έχουν ήδη αντιληφθεί τις… ζηλιάρικες συμπεριφορές που αναπτύσσει. Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη δείχνει ότι το αίσθημα της ζήλιας έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες και δεν αποτελεί «προνόμιο» των ανθρώπων. Περισσότερα»

Στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό πλοίο του κόσμου

Tûranor PlanetSolar

Στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό πλοίο του κόσμου

Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε την Πέμπτη το μεγαλύτερο πλοίο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, το οποίο είναι επίσης το πρώτο ηλιακό σκάφος που ολοκλήρωσε τον περίπλου της Γης. Το MS Tûranor PlanetSolar έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής. Περισσότερα»

Δίαιτα με μεταλλαγμένα βακτήρια

Ζωντανό φάρμακο

Δίαιτα με μεταλλαγμένα βακτήρια

Νερό που περιείχε γενετικά τροποποιημένα μικρόβια, σχεδιασμένα να παράγουν μια ορμόνη που καταστέλλει την όρεξη, βοήθησε παχύσαρκα ποντίκια να αδυνατίσουν και να παραμείνουν αδύνατα, και ίσως θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ως απλή λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στον άνθρωπο. Περισσότερα»

Οι εξωγήινοι «θα προδοθούν από τη βρομιά τους»

Ρύπανση εκεί έξω

Οι εξωγήινοι «θα προδοθούν από τη βρομιά τους»

Μια νέα πρόταση στην προσπάθεια αναζήτησης εξωγήινης ζωής κάνουν επιστήμονες του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian. Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν ίσως να εντοπιστούν από την ατμοσφαιρική τους ρύπανση. Περισσότερα»