Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις πληγές της μετρά η Αθήνα μετά την επιδρομή των κουκουλοφόρων

Τις πληγές της μετρά η Αθήνα μετά την επιδρομή των κουκουλοφόρων

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα μετά την επιδρομή ομάδας νεαρών, οι οποίοι με πέτρες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα, έσπασαν καταστήματα, τράπεζες και ΙΧ στο Κολωνάκι. Στον εισαγγελέα ο ληστής που «ταμπουρώθηκε» σε αποθήκες στον Πειραιά. Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας.

103

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας, μια ημέρα μετά την επιδρομή ομάδας νεαρών, οι οποίοι με πέτρες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα, έσπασαν καταστήματα, τράπεζες και ΙΧ.

Η περιοχή του Κολωνακίου μετρά το Σάββατο τις ζημιές της μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στις οδούς Σκουφά, Σόλωνος, Πινδάρου, Διδότου, Βουκουρεστίου, Ηρακλείτου.

Συνολικά, 80 καταστήματα, 37 Ι.Χ. αυτοκίνητα και έξι υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την επιδρομή των κουκουλοφόρων, οι οποίοι φεύγοντας πέταξαν φέιγ-βολάν, ζητώντας την αποφυλάκιση ατόμων που δικάζονται.

Στο κεντρικό δελτίο του Σαββάτου το Mega μετέδωσε ότιτην ώρα των επεισοδίωνυπήρχαν αστυνομικοί στην περιοχή προς τους οποίους δόθηκε εντολή μη εμπλοκής και απομάκρυνσης.

hspace=0Η «επιδρομή» στην Αθήνα

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται τόνισε για το θέμα της εγκληματικότητας και των βανδαλισμών:

«Μας απασχολούν πάρα πολύ και είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους ομάδες να καταστρέψουν και το βιος των ανθρώπων αλλά και την εικόνα της χώρας».

Σκληρά μέτρα ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Την οργή του εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας για τα επεισόδια.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Βολές από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για την κατάσταση στην Αστυνομία, ενώ και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε την Πολιτεία να προστατέψει την πρωτεύουσα.

Οι αντιδράσεις κομμάτων-δημάρχου

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανένας υπάλληλος ή πελάτης.

hspace=0Μαρτυρίες απο τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

* Εν τω μεταξύ, με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο Indymedia, η ομάδα «Αναρχική Πρόσκρουση-Κομμάντο Ζυλ ΜπονόΤον» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στα Πετράλωνα στις 6 Μαρτίου και την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην Aspis Bank στην οδό Αγ. Αλεξάνδρου στο Π. Φάληρο στις 10 Μαρτίου. Ως αίτημα τους ανέφεραν την απελευθέρωση του Γιώργου Βούτση-Βογιάτζη.

Τα… «άλλα» περιστατικά

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο ληστής της τράπεζας που «ταμπουρώθηκε» την Παρασκευή σε παλιές αποθήκες στον Πειραιά, προκειμένου να μην συλληφθεί.

Ο άνδρας είχε διαπράξει ληστεία στη Millenium Bank, επί της οδού Βασ.Γεωργίου 15, στον Πειραιά, ακολούθησε καταδίωξη από πολίτες και στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στις αποθήκες.

Έπειτα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο αστυνομικός, ο οποίος την Παρασκευή πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας στο Μοναστηράκι, τραυματίζοντάς τον στον ώμο.

Ο δράστης, Αστυνομικός Α, παραδόθηκε τέσσερις ώρες μετά το περιστατικό στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ο αστυνομικός είχε επιστρέψει την Πέμπτη σε υπηρεσία μετά από θεραπεία για κατάθλιψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024