Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες των Αγώνων του 2008

Η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες των Αγώνων του 2008

Την δέσμευση της πολιτείας να στηρίξει τον ευγενή αθλητισμό, παρείχε από την Βουλή πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής προς τιμήν των Ελλήνων Ολυμπιονικών των Αγώνων του 2008.

66

Την δέσμευση της πολιτείας να στηρίξει τον ευγενή αθλητισμό, παρείχε από την Βουλή πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής προς τιμήν των Ελλήνων Ολυμπιονικών των Αγώνων του 2008. Παράλληλα κάλεσε τους νέους και τις νέες να μεταδώσουν στα νιάτα της χώρας το δικό τους παράδειγμα, να προβάλλουν παντού τον υγιή πρωταθλητισμό που εκπροσωπούν απέναντι στον μεταλλαγμένο.

Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Βουλή αφιερώνει αυτή την εκδήλωση στους νέους και τις νέες που τίμησαν την πατρίδα μας στο Πεκίνο.

«Τιμάμε τους Ολυμπιονίκες μας, όσους πέτυχαν διακρίσεις, τιμούμε όσους μετείχαν στους Αγώνες. Ο αθλητισμός είναι συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ιστορίας, διαχρονικά συμβολίζει την αναζήτηση της αρμονίας της κατανόησης της συναδέλφωσης αντιπροσωπεύει το καθολικό όραμα του ανθρώπου να κατακτά ολοένα και πιο υψηλούς στόχους» είπε μεταξύ άλλων.

«Με την πάροδο των ετών ο Αθλητισμός – όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα – άλλαξε ως έννοια και ως πράξη, μαζί με τις εξελίξεις που διαμόρφωσαν την σύγχρονη μορφή του διαφοροποιήθηκαν. Ο μαζικός αθλητισμός περιορίστηκε και ο πρωταθλητισμός βρέθηκε πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες στο στόχαστρο έντονης κριτικής.

» Η υπέρβαση που επιτυγχάνεται με κόπο, με συστηματικό αγώνα είναι μεγάλο επίτευγμα. Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρχει καμία απολύτως σύγχυση ανάμεσα στον υγιή και τον μεταλλαγμένο πρωταθλητισμό. Δεν μπορεί να στέκεται δίπλα στην αρετή που εκφράζει ο πρώτος, το έγκλημα που αντιπροσωπεύει ο δεύτερος. Είναι βέβαια απόλυτα θεμιτή η χρήση της τεχνολογίας στις υποδομές άθλησης, δεν είναι όμως καθόλου θεμιτό να μετατρέπεται ο αθλητής σε τεχνητό υπεραθλητή, να παρεμβαίνει στη φύση του, να νοθεύει τις ανθρώπινες δυνάμεις, να πετυχαίνει απατηλές επιδόσεις. Όλα αυτά μετατρέπονται σε έγκλημα όταν συντελούνται με την χρήση επικίνδυνων απαγορευμένων ουσιών, γιατί σε τελική ανάλυση αυτές βλάπτουν τον αθλητή, σκοτώνουν μαζί του τον Αθλητισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ντόπινγκ.

Τους Ολυμπιονίκες καλωσόρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, τονίζοντας στην ομιλία του ότι το Κοινοβούλιο εκφράζοντας το σύνολο του ελληνικού λαού τιμά τους αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, που τίμησαν το «ευ αγωνίζεσθαι». Αυτός, άλλωστε, είναι ο βιολογικός, ο ιστορικός, ο παιδευτικός, ο δημιουργικός σκοπός του αθλητισμού και ιδιαίτερα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι στην σημερινή εποχή ο πρωταθλητισμός δεν ξέφυγε από τους πειρασμούς, τις υπονομεύσεις, τις στρεβλώσεις και επισήμανε πως οφείλει να αντισταθεί, να αποκλείσει ερμητικά εκείνα που τον πλήττουν. «Οφείλουμε, όλοι, να συμπράξουμε στην προστασία του. Ο αθλητισμός δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στο αρχαίο ολυμπιακό πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και του προέδρου του κόμματος, Γ. Παπανδρέου, συγχαρητήρια απηύθυνε στους αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες του Πεκίνου ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, και χαιρέτισε στο πρόσωπό τους την Ελλάδα του τίμιου αγώνα και της επιμονής στους στόχους και τα οράματα του λαού της, «την Ελλάδα που πρέπει να πορεύεται όρθια στον κόσμο και να αντικρίζει με βλέμμα καθαρό το μέλλον».

Εκ μέρους των Ολυμπιονικών ευχαριστώ για την τιμή προς την Βουλή απηύθυνε η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είπε πως η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες μας, την αφοσίωσή μας στα ολυμπιακά ιδεώδη αλλά και την αξία που δίνουμε στην ευγενή άμιλλα του ευ αγωνίζεσθαι».

Τα συγχαρητήρια εκ μέρους του ΚΚΕ και της γενικής γραμματέως Αλέκας Παπαρήγα απηύθυνε στους Ολυμπιονίκες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής ευχόμενος «νέες νίκες στους ολυμπιακούς στίβους αλλά και στον στίβο της ζωής».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ μέρους του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέκου Αλαβάνου, ο Αθανάσιος Λεβέντης συνεχάρη τους αθλητές για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους. Όπως είπε «ο δρόμος τους δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, εξελίσσεται μέσα σε συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού και εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού, όπου αυτή η δραστηριότητα μετατρέπεται σε κάτι που είναι ανταλλάξιμο με χρήμα ή στην εκμετάλλευσή του και στην εκμετάλλευση όσων ασχολούνται με αυτό».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες Ολυμπιονίκες γιατί, όπως είπε, προσφέρουν στη χώρα μας κάθε τετραετία μετάλλια όταν έχουμε περισσότερα από 40 χρόνια να πάρουμε νόμπελ και όσκαρ. Είπε ότι στην Αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες, στην «σύγχρονη τους γκρεμίζουμε τα όνειρα».

Στους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Πεκίνου απένειμαν τα μετάλλια της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης και Άννα Μπενάκη Ψαρούδα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, οι αντιπρόεδροι της Βουλής και οι κοσμήτορες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024