Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο - Στους 65 ο αριθμός των νεκρών

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο – Στους 65 ο αριθμός των νεκρών

Ένας ακόμα εγκαυματίας υπέκυψε στα τραύματά του την Κυριακή ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές στους 65. Έσβησαν τα μεγάλα μέτωπα σε Καρύταινα και Πάρνωνα. Ξεκινούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλεία με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

30

Ένας ακόμα εγκαυματίας υπέκυψε στα τραύματά του την Κυριακή ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές στους 65. Πρόκειται για έναν κάτοικο της Εύβοιας, ο οποίος παλαιότερα είχε εργαστεί ως εποχικός δασοπυροσβέστης.

Σε ό,τι αφορά τα μέτωπα των πυρκαγιών στο νομό Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη και την Καρύταινα σβήστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι εστίες που ήταν σε εξέλιξη και διασφαλίστηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιμέτρου των πυρκαγιών.

Στον Πάρνωνα, έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες αντιμετωπίστηκαν τα μεγάλα μέτωπα, αν και παραμένουν έρπουσες εστίες. «Μετά τις νυχτερινές επιχειρήσεις στην περιοχή της Καρύταινας και τις πρωινές επιχειρήσεις του Πάρνωνα, όλες οι πυρκαγιές κατεσβέσθησαν» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας.

Αργότερα το απόγευμα, πάντως, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά στον Πάρνωνα παραμένει σε εξέλιξη, καθώς παρουσιάζονται εξάρσεις ανάλογα με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν για τον έλεγχο στην περίμετρο της πυρκαγιάς ισχυρές επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και 60 Γάλλοι πυροσβέστες ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έκαναν ρίψεις από αέρος 14 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.

Στον Ταΰγετο και στην περιοχή Καστορίου στη Λούσινα, οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση αλλά δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο, κυρίως λόγω του δύσβατου του εδάφους.

Από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν συνολικά χώρα 16 πυρκαγιές, οι σοβαρότερες από τις οποίες ήταν στην Αλεξανδρούπολη, τέθηκαν και οι δύο υπό μερικό έλεγχο.

Δύο νέες πυρκαγιές ξέσπασαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Κεφαλονιά και σε τοποθεσία του Ταΰγετου αντίστοιχα.

Αμεσα τα αντιπλημμυρικά

Εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ζήτησε από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των οδικών αξόνων στη Δυτική Ελλάδα να αναλάβουν τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν σε ποταμούς και ρέματα των πληγέντων νομών.

Οι ίδιες οι κατασκευαστικές εταιρείες δήλωσαν πρόθυμες να αναλάβουν τα σχετικά έργα δωρεάν.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αντιδιαβρωτικών μέτρων, θα εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές το σύστημα που εφαρμόζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην Πάρνηθα.

Ήδη, με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ 50 από τους εξειδικευμένους δασεργάτες που εργάζονται στην Πάρνηθα θα μεταβούν τη Δευτέρα στην Ηλεία και την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία.

Για το θέμα των έργων που πρέπει να γίνουν άμεσα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του υπουργού Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη, του γγ του ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλων παραγόντων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024