Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος

Αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος

Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επισκέφθηκε στο Αρεταίειο νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη αδελφικό χρέος και εσωτερική ανάγκη και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του.

28

Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επισκέφθηκε το Σάββατο στο Αρεταίειο νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

Ο κ. Βαρθολομαίος, που πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή για επισκεφθεί τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, είχε μαζί του συνάντηση μισής ώρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε την επίσκεψη αδελφικό χρέος και εσωτερική ανάγκη και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του.

Είχαμε άνετη συζήτηση επί μισή ώρα, πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας ότι το ηθικό του κ. Χριστόδουλου είναι υψηλό, είναι χαρούμενος και ευδιάθετος.

Μιλήσαμε για τα εκκλησιαστικά θέματα, όχι τα θέματα της ασθένειας, πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι μίλησε με τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι είναι αισιόδοξοι και τον ενημέρωσαν ως προς τις προοπτικές της περαιτέρω θεραπείας του.

Επίσης, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τις συγκινητικές εκδηλώσεις συμπαράστασης που δείχνουν την αγάπη του στο πρόσωπο του κ. Χριστόδουλου.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να συναντηθούν και πάλι σύντομα υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδευόταν από το πρωτοσύγκελο Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο και τον αρχιγραμματέα αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο.

Τον συνόδευαν η Υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής πατήρ Θωμάς Συνοδινός και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ως προς την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχώρησε ο μετεγχειρητικός πυρετός.

Οι γιατροί αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, προκειμένου να έχουν πληρέστερη εικόνα.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν της Παρασκευής αναφέρεται ότι «η μετεγχειρητική πορεία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου εξακολουθεί να είναι πολύ καλή και η βελτίωσή του σταθερή».

Καλή και ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024