Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιδρομές κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια, στη βάση των ΜΑΤ και στου Ζωγράφου

Επιδρομές κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια, στη βάση των ΜΑΤ και στου Ζωγράφου

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης κουκουλοφόροι. Λίγες ώρες πριν, είχαν επιτεθεί στη βάση των ΜΑΤ στο Γουδή, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποίηθηκε νέα επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

30

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης κουκουλοφόροι. Λίγες ώρες πριν, είχαν επιτεθεί στη βάση των ΜΑΤ στο Γουδή, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποίηθηκε νέα επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Αναλυτικά, επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων περίπου 50 κουκουλοφόροι στις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Καλλιδρομίου.

Οι δράστες έριξαν μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ στο τμήμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Στον τόπο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Κατά την επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο περιπολικά οχήματα, τέσσερα υπηρεσιακά με συμβατικές πινακίδες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο (κατασχεμένο), μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα με συμβατικές πινακίδες και τέσσερα δίκυκλα ιδιωτικής χρήσης.

Επιπλέον, υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε ένα περιπολικό όχημα και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς επίσης στην πρόσοψη του Αστυνομικού Τμήματος και στην πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα από αυτό, ενώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός αστυνομικού ή ιδιώτη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράστες ήταν περίπου 50 άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου που φορούσαν κουκούλες και εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ εναντίον του Τμήματος και των αυτοκινήτων που ήταν απ έξω.

Στο χώρο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί σκοποί, με επικεφαλής βαθμοφόρο, οι οποίοι πέταξαν εναντίον των δραστών χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν την επίθεση. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος στο Ζωγράφου. Περίπου 30 άτομα που βγήκαν από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης πέταξαν μολότοφ στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με στόχο το αστυνομικό τμήμα.

Από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν ζημιές σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα πολιτών, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το τμήμα. Οι πυρκαγιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική .

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρες μετά το μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων στα πολιτικά γραφεία των υπουργών Δικαιοσύνης και Πολιτισμού στα Εξάρχεια, ομάδα νεαρών επιτέθηκε στη βάση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στο Γουδή.

Ομάδα περίπου 30 νεαρών βγήκαν από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στο υπερυψωμένο φυλάκιο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Λίγο αργότερα, οι νεαροί επέστρεψαν στην Πανεπιστημιούπολη. Στο σημείο των επεισοδίων σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα Ι.Χ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του πρέσβη της Ουρουγουάης, στη Νέα Ερυθραία. Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε ένα από τα δύο υπηρεσιακά οχήματα. Την υπόθεση ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στις 4 εξερράγη μηχανισμός με γκαζάκια στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γ Σεπτεμβρίου 75 στον Αγιο Παντελεήμονα, το οποίο έπαθε σοβαρές ζημίες.

Μισή ώρα αργότερα, οι εμπρηστές τοποθέτησαν δύο μηχανισμούς στις πυλωτές πολυκατοικιών στην οδό Αστυδάμαντος 53-55 στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τέσσερα Ι.Χ. και μία μοτοσικλέτα.

Σε δήλωσή του σχετικά με τα παραπάνω γεγονότα, ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για ανεπάρκεια, σε συνδυασμό με την πολιτική ιδιοτέλεια της κυβέρνησης, που κατέστησαν την Αστυνομία αδύναμη να προστατεύσει αφενός τους πολίτες από το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα και αφετέρου να καταβαραθρωθεί το ηθικό του Έλληνα αστυνομικού».

«Ο κ. πρωθυπουργός ας αναλάβει επιτέλους προσωπικά τις ευθύνες του» προσέθεσε.

«Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται από τις επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών τμημάτων και τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων είναι σε τι αποσκοπούν και ποιους ωφελούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι φανερό ότι αυτού του είδους οι ενέργειες χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται από τις δυνάμεις του συστήματος, που επιδιώκουν να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα, για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική» υπογραμμίζεται επίσης.

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη όλων των φαινομένων τυφλής βίας που, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλούνται όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, συμβάλλουν αρνητικά και διαμορφώνουν ένα κλίμα ευνοϊκό για αυταρχισμό και καταστολή» αναφέρεται τέλος, σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Στη Θεσσαλονίκη, πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης «στους εξεγερμένους των φυλακών». Oι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατία – Αγίας Σοφίας – Ερμού και Αριστοτέλους επιστρέφοντας και πάλι στην Καμάρα, όπου και διαλύθηκαν.

Αργότερα, επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Συκεών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, οι άγνωστοι αφού έσπασαν με πέτρες τα τζάμια σε δύο οχήματα της Αστυνομίας, πέταξαν σ’ αυτά βόμβες μολότοφ, τις οποίες πρόλαβαν να σβήσουν οι αστυνομικοί. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024