Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελίες για ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η ηγεσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης του ξυλοδαρμού νεαρού φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

53

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η ηγεσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης του ξυλοδαρμού νεαρού φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί με πολιτικά ξυλοκόπησαν έναν 24χρονο φοιτητή και απείλησαν όσους προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, μεταξύ αυτών και ορισμένους καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε υπό το βλέμμα ένστολων αστυνομικών και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί το συμβάν.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), αναφέρεται ότι ο 24χρονος που κατήγγειλε τους αστυνομικούς ότι τον ξυλοκόπησαν, παραποίησε τα όσα πραγματικά συνέβησαν γύρω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΓΑΔΘ, ο 24χρονος ανήκε στην ομάδα των ατόμων που μπήκαν στον πανεπιστημιακό χώρο μετά τη λήξη των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια προκάλεσαν τα επεισόδια. Ο νεαρός είναι ένα από τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκειά των επεισοδίων.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ σημειώνει ότι η σύλληψή του έγινε περίπου στις 22:30 της Παρασκευής, όταν επιχείρησε να φύγει από το χώρο, και αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους και του ζήτησαν τα στοιχεία του. Ωστόσο, ο 24χρονος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στη θέα των αστυνομικών και επιχειρώντας προφανώς να διαφύγει» έπεσε πάνω σε μηχανάκι και σε ζαρντινιέρα, ενώ επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Εις βάρος του 24χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος, σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και εκδικάζεται η υπόθεσή του.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή. Νεαροί, που βγήκαν από το Πανεπιστήμιο, πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά της βόρειας πύλης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατά τράπεζας, προκαλώντας ζημιές.

Εν τω μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας άλλου νεαρού, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλ. Μαβίλη την Παρασκευή. Ο νεαρός, που είχε αιμάτωμα στο κεφάλι -σύμφωνα με πληροφορίες, από χτυπήματα με καδρόνι από κουκουλοφόρους-, υπεβλήθη σε επέμβαση και όλα δείχνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024