Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα ταυτοτήτων επαναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Θέμα ταυτοτήτων επαναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Το θέμα των ταυτοτήτων επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δηλώνοντας ότι για την εκκλησία το ζήτημα «παραμένει σε εκκρεμότητα». Ακόμη, έλαβε αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς του Μητροπολίτη Αμβρόσιου εις βάρος του Κ.Σημίτη.

53

Το θέμα των ταυτοτήτων επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δηλώνοντας ότι για την εκκλησία το ζήτημα «παραμένει σε εκκρεμότητα».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Χριστόδουλος επισήμανε ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, έχει τεθεί στην κυβέρνηση και είναι στην ευθύνη της να το λύσει.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου εις βάρος του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι κάθε ιεράρχης έχει την ευθύνη των λόγων του, πρέπει όμως να εκφράζεται με ευπρέπεια.

O κ. Χριστόδουλος είπε ότι το βιβλίο του κ. Σημίτη περιέχει ανακρίβειες και ότι η Ιερά Σύνοδος επιφυλάσσεται να απαντήσει «στον δέοντα χρόνο», ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην ενότητα του λαού.

Αναφερόμενος στο θέμα του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους τόνισε ότι η Εκκλησία δεν θα ζημιωθεί από μια τέτοια εξέλιξη, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει και να γίνει.

Με αφορμή τις ταραχές στη Γαλλία, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τη μουσουλμανική μαντίλα και απάντησε ότι πρέπει να τη φορούν ελεύθερα οι γυναίκες που ακολουθούν τη θρησκεία αυτή. Ωστόσο, αναφερόμενος στο πρόβλημα της μετανάστευσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος καθώς «δεν είναι δυνατόν σε ένα καράβι που χωράει 2.000 ανθρώπους να βάλεις 3.000».

Σχετικά με το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ. Χριστόδουλος σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα, αν θα πρέπει να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των μουσουλμάνων, η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα δισταγμό, διεκήρυξε και δήλωσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει καμία αντίρρηση», ωστόσο παρατήρησε: «διατυπώσαμε κάποια αμφιβολία σε ό,τι αφορά το Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών».

Αντιδράσεις για τις ταυτότητες

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι ο αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να κοιτά μπροστά και όχι στο Βυζάντιο, ή να θέλει να επιστρέψει στο Βυζάντιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ημερησία το Σάββατο, ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος απέρριψε το ενδεχόμενο ανακίνησης του ζητήματος των ταυτοτήτων, επισημαίνοντας: «Η πολιτεία έχει λάβει τις αποφάσεις της και έχει προχωρήσει στην υλοποίησή τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024