Εκτύπωση

Οι αδιόρατοι αισθητήρες και η Bixby

Τι φέρνει στον κόσμο των smartphone το Samsung Galaxy S8

Δημοσίευση: 30 Μαρ. 2017 11:41   Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαρ. 2017 11:41

H Samsung παρουσίασε στη Νέα Υόρκη τη νέα πρότασή της για το σχεδιασμό των smartphone αφήνοντας την εμπρόσθια όψη «καθαρή», ενσωματώνοντας αδιόρατη τεχνολογία για αυστηρά προσωπική χρήση του τηλεφώνου μέσω βιομετρικής αναγνώρισης, σημαντικές βελτιώσεις στη λήψη εικόνων και βίντεο. Παράλληλα, ξεκινά μια νέα προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνολογίας χειρισμού της συσκευής με φωνητικές εντολές, με τη Bixby, έναν βοηθό που θα επιχειρεί να μας καταλαβαίνει από το ιστορικό, τα συμφραζόμενα και τη συλλογική γνώση.

Συγκεκριμένα, η Samsung Electronics παρουσίασε το Galaxy S8 και το μεγαλύτερο S8+. O πρόεδρος του νοτιοκορεάτικου κολοσσού στο τμήμα Mobile Communications Business παρουσίασε τη συσκευή, σημειώνοντας με έμφαση τη σχεδίασή του και την προσπάθεια της εταιρείας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο «θέμα της ασφάλειας». Το S8 είναι φορτωμένο με αισθητήρες που αναγνωρίζουν το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα και την ίριδα του ματιού του χρήστη μιας και φιλοδοξία της Samsung είναι να συνηθίσει το κοινό στις αγορές με smartphone. Η αναφορά στην ασφάλεια ωστόσο δεν μπορεί να παραπέμπει στο θέμα των ελαττωματικών μπαταριών που οδήγησαν στο ιστορικό φιάσκο της ανάκλησης από δέκα χώρες όλων των συσκευών μιας άλλης οικογένειας υψηλών προδιαγραφών, του Note7 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Το Samsung Galaxy S8 εγκαινιάζει μία νέα εποχή στον σχεδιασμό των smartphones, καθώς και φανταστικές νέες υπηρεσίες, προσφέροντας νέους τρόπους για να αποκτήσουμε εμπειρίες στον κόσμο», δήλωσε ο DJ Koh. «Το Galaxy S8 αποτελεί απόδειξη της προσπάθειάς μας να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας, επαναπροσδιορίζοντας τι είναι εφικτό στην ασφάλεια και αποτελεί ένα νέο ορόσημο στην κληρονομιά των Samsung smartphones».

Οθόνη Χωρίς Περιθώρια, η Οθόνη Χωρίς Όρια

Το Galaxy S8 θα είναι διαθέσιμο σε μοντέλα 5,8’’ και 6,2’’ και έχει «Οθόνη Χωρίς Όρια» (“Infinity”) και σχεδιασμό χωρίς περιθώρια, διαμορφώνοντας μία ομαλή, συνεχή επιφάνεια χωρίς κουμπιά και σκληρές γωνίες. Το αποτέλεσμα είναι μία πραγματικά καθηλωτική εμπειρία θέασης χωρίς περισπασμούς, «που κάνει το multitasking ακόμα πιο άνετο».

Ο συμπαγής σχεδιασμός του Galaxy S8 επιτρέπει την άνετη χρήση με το ένα χέρι και το Corning® Gorilla® Glass 5 τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος της συσκευής εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και υψηλής ποιότητας φινίρισμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση για το σχεδιασμό και την ανθεκτικότητα ενός τηλεφώνου με οθόνη που αγκαλιάζει το μπροστινό μέρος και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί.

Επίσης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή η συσκευή διαθέτει:

Ο νέος τρόπος αλληλεπίδρασης με το τηλέφωνο

Το Bixby είναι ένα έξυπνο περιβάλλον λειτουργίας που θα βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν ακόμα περισσότερα με το τηλέφωνό τους.

Με την πρόσβαση στο Bixby, θα έχουν τη δυνατότητα για άνετη πλοήγηση σε υπηρεσίες και εφαρμογές με απλές εντολές φωνής, αφής, όρασης και κειμένου.

Στο λανσάρισμα, η φωνητική λειτουργία του Bixby θα ενσωματωθεί σε πολλές εφαρμογές της Samsung και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της Κάμερας, των Επαφών, του Gallery, των Μηνυμάτων και των Ρυθμίσεων, σχεδιάζοντας την επέκταση των δυνατοτήτων της σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές της Samsung καθώς και τρίτων στο άμεσο μέλλον.

Οι δυνατότητες απόκρισης με βάση τα συμφραζόμενα επιτρέπουν στο Bixby να προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια, βάσει όσων συνεχίζει να μαθαίνει για τα ενδιαφέροντα, την κατάσταση και την τοποθεσία του χρήστη.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν αγορές, να ψάξουν για εικόνες και να λάβουν λεπτομέρειες σχετικά με κοντινά μέρη με την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων του Bixby.

«Καθώς το οικοσύστημα του Bixby θα συνεχίζει να μεγαλώνει, θα συνδέεται με συσκευές, εφαρμογές και υπηρεσίες ως ένα πανταχού παρών περιβάλλον λειτουργίας, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες εμπειρίες και σενάρια για να διευκολύνουμε τη ζωή μας», σημειώνει η εταιρεία.

Virtual Reality με το κινητό

Το Galaxy S8 προσφέρει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Galaxy S8 «ξεκλειδώνει» το νέο Gear VR με χειριστήριο, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Oculus. Προσφέροντας άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και πλοήγηση, το χειριστήριο παρέχει καλύτερη διαδραστικότητα κίνησης, κατά την πρόσβαση σε διαδραστικό VR περιεχόμενο. Επίσης, το Galaxy S8 θα συνδέεται με τη νέα κάμερα Gear 360 για τη δημιουργία 4K video 360 μοιρών και φωτογραφιών 15MP.

Αξιοποιώντας την ισχύ επεξεργασίας του Galaxy S8 για ενισχυμένη παραγωγικότητα, το Samsung DeX αποτελεί μία μοναδική λύση που μεταμορφώνει το smartphone σας, παρέχοντας μία ασφαλή εμπειρία που προσομοιάζει σε desktop, επισημαίνει η Samsung. Με το Samsung DeX οι χρήστες μπορούν εύκολα να προβάλλουν και να επεξεργαστούν δεδομένα από το τηλέφωνό τους, καθιστώντας την εργασία από ένα smartphone ακόμα πιο γρήγορη και έξυπνη.

Έλεγχος του Internet of Things με τη Bixby

Επιπλέον, καθώς όλο και περισσότερες IoT συσκευές μπαίνουν στην αγορά και το συνδεδεμένο δίκτυο γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, το Samsung Connect απλοποιεί τη διαχείριση των έξυπνων συσκευών. Με το Samsung Connect, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν τις IoT συσκευές μέσα από μία γρήγορη διαδικασία διαμόρφωσης τριών βημάτων και να διαχειριστούν όλες τις συνδεδεμένες συσκευές μέσα από μία ενιαία εφαρμογή.

Ήχος

Τα νέα υψηλής απόδοσης ακουστικά από την AKG by Harman, που προσφέρουν ήχο χωρίς συμβιβασμούς για ασυναγώνιστη ποιότητα, θα διατίθενται ως αξεσουάρ μέσα στο κουτί μαζί με το νέο smartphone. Αυτά τα ακουστικά προσφέρουν άνετη εφαρμογή τεχνολογίας υβριδικού καναλιού για καλύτερη μείωση θορύβου και είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό - υφασμάτινο υλικό που δεν μπλέκεται.

Προπαραγγελίες

Οι πωλήσεις του Galaxy S8 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στις 28 Απριλίου. Το Galaxy S8 θα διατίθεται σε μία πλούσια παλέτα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Midnight Black, Orchid Gray και Arctic Silver.

Οι προ-παραγγελίες για το Galaxy S8 ξεκινούν στις 30 Μαρτίου και οι πελάτες που θα το προ-παραγγείλουν έως και τις 18 Απριλίου, θα μπορούν να ωφεληθούν από την παράδοση 8 ημέρες πριν την επίσημη εμπορική διάθεση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων.

Στην ελληνική αγορά η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και τα τηλέφωνα διατίθενται αντί 829 και 929 ευρώ αντίστοιχα για το S8 και το S8+ με 64GB χώρο και σε 36 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα από τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ή με χαμηλότερο κόστος κτήσης σε επιλεγμένα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας με αυξημένο πάγιο για τη χρήση χρόνου ομιλίας και τη διακίνηση δεδομένων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Galaxy S8 Galaxy/S8+

tech.in.gr