Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουδούρης κατά Μουζάλα για τις (μη) αρμοδιότητές του

Βουδούρης κατά Μουζάλα για τις (μη) αρμοδιότητές του

Ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα επέρριψε ο γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης σχετικά με τις αρμοδιότητές του. «Το ερώτημα είναι απλό. Γιατι ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο;» αναρωτήθηκε.

Ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα επέρριψε ο γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης σχετικά με τις αρμοδιότητές του.

«Το ερώτημα είναι απλό. Γιατι ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο;» αναρωτήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να συναντηθούν και να του πει «πρόσωπο με πρόσωπο» αν δεν το θέλει στη θέση αυτή.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016.

Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του γγ με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2016 ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του, ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο γγ στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό, καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.

«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…» επισημαίνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024