Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Edag

Edag

Μια ματιά στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον των αυτοκινήτων προσφέρει η EDAG από την 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, όπου παρουσιάζει το βγαλμένο, από ταινία επιστημονικής φαντασίας, Genesis Concept. To Genesis Concept προβάλλει την άποψη της φίρμας για το πλαίσιο-αμάξωμα των αυτοκινήτων στο μέλλον και αντλεί την έμπνευσή του τόσο στο σχήμα όσο […]

Μια ματιά στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον των αυτοκινήτων προσφέρει η EDAG από την 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, όπου παρουσιάζει το βγαλμένο, από ταινία επιστημονικής φαντασίας, Genesis Concept.

To Genesis Concept προβάλλει την άποψη της φίρμας για το πλαίσιο-αμάξωμα των αυτοκινήτων στο μέλλον και αντλεί την έμπνευσή του τόσο στο σχήμα όσο και στην κατασκευή από το καβούκι τις χελώνας.

Ακριβέστερα, σύμφωνα με την EDAG το δημιούργημά της αποτελείται από ένα προστατευτικό περίβλημα και ένα πλαίσιο τα οποία χάρη στις καινοτόμες μεθόδους παραγωγής αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο χωρίς κανενός είδους σημείο σύνδεσης ή κόλλησης.

Σε ό,τι αφορά τις μεθόδους κατασκευής, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα για τη δημιουργία του πρωτότυπου Genesis αξιοποιήθηκαν η στερεολιθογραφία, η τρισδιάστατη εκτύπωση η τήξη και η πήξη υλικών με laser.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται για το σμίλεμα των επιφανειών του Genesis αξιοποιήθηκαν robot τα οποία εφάρμοσαν αλλεπάλληλες στρώσεις θερμοπλαστικών υλικών χωρίς να χρησιμοποιήσουν κανενός είδους εργαλείο ή μέσο στήριξης- σύνδεσης σε μια διαδικασία που ονομάζεται fused deposition modeling.

Επίσης, όπως υπογραμμίζει η EDAG, μεταξύ των παραπάνω θερμοπλαστικών υλικών και στρώσεων θα μπορούσαν κάλλιστα να παρεμβληθούν και ανθρακονήματα τα οποία θα εξασφάλιζαν την απαιτούμενη ακαμψία και αντοχή χωρίς να αυξάνουν το βάρος του συνόλου.

Παρά την εξωπραγματική του όψη και μεθοδολογία, η παρουσία του Genesis Concept αποδεικνύει ότι η τεχνολογία υπάρχει, ωστόσο όπως παραδέχεται και η γερμανική φίρμα «θα πάρει χρόνια προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί από την mainstream αυτοκινητοβιομηχανία.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024