Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε μια διαφορετική ξενάγηση προσκαλεί τους επισκέπτες το Μουσείο της Ακρόπολης

Σε μια διαφορετική ξενάγηση προσκαλεί τους επισκέπτες το Μουσείο της Ακρόπολης

Μία πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς φιλοξενεί το Μουσείο της Ακρόπολης από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου του 2012. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην «αίθουσα που δεν υπάρχει», παρά μόνο στη φαντασία του θεατή. Το έργο τέχνης των Σουηδών καλλιτεχνών Κρίστερ Λούνταλ και Μαρτίνα Ζάιτλ αποτελεί μια παράξενη περφόρμανς που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

Μία πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς φιλοξενεί το Μουσείο της Ακρόπολης από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου του 2012. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην «αίθουσα που δεν υπάρχει», παρά μόνο στη φαντασία του θεατή.

Το έργο τέχνης των Σουηδών καλλιτεχνών Κρίστερ Λούνταλ και Μαρτίνα Ζάιτλ αποτελεί μια παράξενη περφόρμανς που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

Ονομάζεται «Symphony of a missing room» (Συμφωνία μιας αίθουσας που δεν υπάρχει».

Το λεγόμενο MIRfestival διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Μουσείου της Ακρόπολης να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών, προσφέροντας, παράλληλα, μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες.

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου που το Μουσείο θα είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται πέντε παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Η είσοδος στο Μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη, ωστόσο, θα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Κρατήσεις θα γίνονται στο τηλέφωνο 6932 055101. Υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία.

Οι θεατές θα πρέπει να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης -δέκα λεπτά πριν από την παράσταση-, καθώς θα υπάρχει διαδικασία προετοιμασίας.

Η είσοδος στο Μουσείο δεν θα είναι δυνατή αφού ξεκινήσει η παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mirfestival.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024