Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός από σφαίρες αγνώστων αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε το πρωί της Τετάρτης, εν ώρα υπηρεσίας στα Πατήσια, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο 40χρονος δέχτηκε τουλάχιστον 24 σφαίρες από διαφορετικά όπλα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του. Θλίψη και ανησυχία εκφράζει η Αντιπολίτευση.

43

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε το πρωί της Τετάρτης, εν ώρα υπηρεσίας στα Πατήσια, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο υπαρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών, βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα και φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ. Η γυναίκα βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις κουκουλοφόροι πλησίασαν τον αστυνομικό και τον πυροβόλησαν. Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης, η επίθεση σημειώθηκε στις 06:20 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία. 

Ο κ. Στάθης έκανε λόγο για «δύσκολη υπόθεση», σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για το χτύπημα, αλλά -όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν- ο αστυνομικός είχε στοχοποιηθεί. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο 41χρονος ήταν ο τρίτος αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση σε διάστημα λίγων μηνών.

hspace=0 Δείτε σε βίντεο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξέφρασε τη λύπη του και διαβεβαίωσε την οικογένεια του αστυνομικού ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την προσαγωγή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Kαμία ανοχή, κανένα άλλοθι για την τρομοκρατία, ήταν το μήνυμα του Ευ.Αντώναρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού προς την οικογένεια του αστυνομικού, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή προέχουν οι έρευνες και δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής προσώπων στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Ο 41χρονος αστυνομικός, πατέρας ενός παιδιού, δέχτηκε τουλάχιστον 23 σφαίρες διαφορετικού διαμετρήματος, από τουλάχιστον δύο όπλα. Ένα από τα όπλα είναι αυτόματο και οι 23 κάλυκες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί είναι όλες των 9 mm και εξετάζονται στα γραφεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα, στην αριστερή πλευρά του θύματος και στο κεφάλι, γεγονός που δείχνει ότι ο αστυνομικός βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση και ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται μετά τη νεκροτομή.

hspace=0 Δείτε σε βίντεο

Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο σημείο της επίθεσης μετέβη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Κ.Παπούλιας: Βαθιά οδύνη

Τη βαθιά του οδύνη για την αποτρόπαιη δολοφονία σε ώρα καθήκοντος του υπαρχιφύλακα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024